Tort Mousse

de deliciousflavours in Torturi, 2 Mar 2012 | 11417 vizualizari

 

Cu mana pe inima va spun ca este tortul meu preferat, nu doar pentru ca a fost tortul meu de nunta, ci si pentru ca este atat de fina si delicioasa…dar cum sa nu fie cand contine atat de multaaaa ciocolata ♥♥♥. Pentru reteta (cu mici modificari) ii multumesc Isabelei Dobrin ♥
Va doresc o primavara minunata si un weekend delicios! :*

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:  
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • ½  fiola esenta rom
  • Ingrediente mousse ciocolata alba:  
  • 250 gr ciocolata alba
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 2 foi gelatina
  • 275 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata cu lapte:  
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 1 foaie gelatina
  • 175 ml frisca
  • Ingrediente mousse ciocolata neagra:  
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 125 ml smantana pentru frisca
  • 1 foaie gelatina
  • 125 ml frisca
  • Ingrediente sirop:  
  • 50 gr zahar
  • 50 ml apa
  • ½ fiola esenta rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mousse:

Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 3 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul si romul. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.

Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il insiropam cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop. La sfarsit adaugam romul.

Cremele se fac identic, difera doar ciocolata (alba/cu lapte/neagra) si anume: se incalzeste smantana pentru frisca (nu lasam sa fiarba, doar sa ajunga la punctul de fierbere). Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Intre timp punem foile de gelatina la topit pe baie de aburi. Cat inca este calduta compozitia cu ciocolata adaugam gelatina si amestecam. Batem frisca tare si incorporam treptat in ciocolata.

Mai intai intindem mousse-ul cu ciocolata alba, lasam la rece pana pregatim mousse-ul cu ciocolata cu lapte, intindem si aceasta crema, dam din nou la rece, iar la final punem mousse-ul cu ciocolata neagra.

Decoram cu fulgi mari de ciocolata alba si neagra si dam din nou la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mousse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

deliciousflavours 1

09.03.2012, 13:54

Doamne Ade, daca ai stii ce fericita m-ai facut cu aceste randuri minunate!!! Efectiv m-au trecut fiorii...Love u so much! Ne auzim scumpa mea, pupici dulci la toata lumea

RuxyRux 1

20.04.2012, 20:43

Exceptional! Am pus reteta la favo!!!

deliciousflavours 1

21.04.2012, 17:59

Ma bucur Ruxy ca-ti place reteta! Te pup!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort in straturi cu jeleu de visine