Tort Milch Schnitte cu afine

de ExploraCuisine in Torturi, 9 Mar 2011 | 7669 vizualizari

 

Desertul nostru de 8 martie, un tort cu o crema delicata si cu o aroma deosebita data de afine. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi pandispan cu cacao    
  • 300 ml lapte condensat    
  • 300 ml frisca lichida    
  • 150 ml lapte    
  • 1 lingura plina cu miere    
  • 1 plic gelatina    
  • 300 g afine proaspete    
  • 200 ml frisca pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milch Schnitte cu afine:

Mai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de  copt, pe care il coaceti la foc potrivit timp de 25-30 minute. Il dati la racit si il taiati in 3 felii. Eu am facut un blat din 5 oua, dupa care am mai facut unul mic din 2 oua (m-am hotarat in ultimul moment sa il fac din 3 felii, nu 2).

Ne apucam de crema si desfacem conserva de lapte condensat, eu aveam cumparat, caci se gaseste pe aici.

Intr-un bol amestecam laptele condensat cu 75 ml lapte. Gelatina o dizolvam pe foc mic cu 75 ml lapte, fara a o lasa sa fiarba, caci se distrug proprietatile ei, amestecand foarte bine, pana se dizolva complet.  Adaugam gelatina la laptele condensat, punem mierea si amestecam bine.

Batem frisca foarte bine. Adaugam laptele condensat la frisca si amestecam foarte bine; compozitia rezultata a fost destul de lichida, dar s-a intarit la frigider ulterior. Dam crema la frigider pentru o ora, amestecand de 2 ori in ea in timpul acesta.

Crema se va ingrosa treptat. Cand crema s-a ingrosat, incepem asamblarea tortului. In tava in care am copt blatul, punem un strat de folie alimentara pe peretii tavii si adaugam prima felie de blat insiropata cu putin lapte in cazul meu.

Punem jumatate din crema peste prima foaie de blat si nivelam. Afinele le spalam si le uscam cu servete de hartie foarte bine, iar apoi presaram pe crema cateva.

Adaugam a doua foaie de blat insiropata, punem crema ramasa si din nou afine, peste care punem ultima foaie de blat insiropata cu lapte si dam la frigider pentru minim 4 ore.

Dupa vreo 4 ore, scoatem tortul din frigider, il rasturnam pe un platou dintr-o miscare, si il ornam cu frisca si afine dupa plac. Eu am presarat si putina ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milch Schnitte cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de castane si ciocolata