Tort Milch Schnitte cu afine

de ExploraCuisine in Torturi, 9 Mar 2011 | 8026 vizualizari

 

Desertul nostru de 8 martie, un tort cu o crema delicata si cu o aroma deosebita data de afine. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 3 foi pandispan cu cacao    
  • 300 ml lapte condensat    
  • 300 ml frisca lichida    
  • 150 ml lapte    
  • 1 lingura plina cu miere    
  • 1 plic gelatina    
  • 300 g afine proaspete    
  • 200 ml frisca pt decorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Milch Schnitte cu afine:

Mai intai facem un pandispan de cacao pentru a obtine 3 felii de tort, eu recomand din 9 oua, 9 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 1 praf de  copt, pe care il coaceti la foc potrivit timp de 25-30 minute. Il dati la racit si il taiati in 3 felii. Eu am facut un blat din 5 oua, dupa care am mai facut unul mic din 2 oua (m-am hotarat in ultimul moment sa il fac din 3 felii, nu 2).

Ne apucam de crema si desfacem conserva de lapte condensat, eu aveam cumparat, caci se gaseste pe aici.

Intr-un bol amestecam laptele condensat cu 75 ml lapte. Gelatina o dizolvam pe foc mic cu 75 ml lapte, fara a o lasa sa fiarba, caci se distrug proprietatile ei, amestecand foarte bine, pana se dizolva complet.  Adaugam gelatina la laptele condensat, punem mierea si amestecam bine.

Batem frisca foarte bine. Adaugam laptele condensat la frisca si amestecam foarte bine; compozitia rezultata a fost destul de lichida, dar s-a intarit la frigider ulterior. Dam crema la frigider pentru o ora, amestecand de 2 ori in ea in timpul acesta.

Crema se va ingrosa treptat. Cand crema s-a ingrosat, incepem asamblarea tortului. In tava in care am copt blatul, punem un strat de folie alimentara pe peretii tavii si adaugam prima felie de blat insiropata cu putin lapte in cazul meu.

Punem jumatate din crema peste prima foaie de blat si nivelam. Afinele le spalam si le uscam cu servete de hartie foarte bine, iar apoi presaram pe crema cateva.

Adaugam a doua foaie de blat insiropata, punem crema ramasa si din nou afine, peste care punem ultima foaie de blat insiropata cu lapte si dam la frigider pentru minim 4 ore.

Dupa vreo 4 ore, scoatem tortul din frigider, il rasturnam pe un platou dintr-o miscare, si il ornam cu frisca si afine dupa plac. Eu am presarat si putina ciocolata rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Milch Schnitte cu afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

ULTIMELE COMENTARII

Valind

Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.

Beachfront Villa

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi