Tort cu multa ciocolata

de Julie in Torturi, 20 Aug 2010 | 14329 vizualizari

 

Un tort ciocolatos ,cu mousse de ciocolata alba si neagra, super delicios!
Pentru acest desert am gasit inspiratie la Dana2dor.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
Pentru crema alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida (Hulala)
  • 1 lingurita gelatina
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema neagra:
  • 400 g ciocolata neagra (amaruie)
  • 300 g frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
Pentru sirop:
  • 100 g zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu multa ciocolata:

Blat:
Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza.
Se mixeaza albusurile cu galbenusurile apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace 20-25 minute, in cuptorul deja incalzit. Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca complet inainte de a-l taia.

Crema alba:
Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul , se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. In aceasta compozitie adaugam si o lingurita gelatina inmuiata in apa si dizolvata pe baie de aburi. Se lasa sa se raceasca  si se da la frigider cel putin 4 ore. Se bate apoi cu mixerul , pana isi dubleaza volumul. Se adauga nuca de cocos si zeama de lamaie,apoi se da din nou la rece pana in momentul folosirii.

Crema neagra:
Se prepara dupa aceeasi metoda ca si crema alba.

Sirop:
Se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa si se lasa sa fiarba pana se dizolva zaharul. Se adauga esenta de vanilie si zeama de lamaie dupa gust. 

Asamblarea:
Se taie blatul in trei foi.
Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza usor. Se aseaza jumatate din crema neagra , se pune a doua foaie ,se insiropeaza si se intinde deasupra crema alba. Se pune si ultima foaie, se insiropeaza si se repartizeaza cealalta jumatate din crema neagra, cu care imbracam tortul si in jos pe margini.

Ca decor  se folosesc  fulgi de migdale si mici mingiute facute din crema alba si neagra. Crema este suficienta si se pot pastra cateva linguri pentru decor.
Pentru mingiutele albe : se adauga in crema  nuca de cocos si se formeaza mici bile .
Pentru mingiutele negre: se adauga in  crema migdale maruntite si  formeaza bile care se trec prin pudra de  cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu multa ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mimmi 1

25.08.2010, 19:12

Multaaaa ciocolata ! imi place mult!

Julie 1

25.08.2010, 21:15

Corina, Mimmi

TeofanaDK 1

13.01.2013, 20:06

arata foarte bine tortul si ma gandesc serios sa il fac doar o intrebare as avea: poti sa imi spui dimensiunile tavii?aproximativ macar..mersi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Oda Rozei"