Albusurile si zaharul se bat spuma pana devin bezea. Se amesteca cu nucile si cacao pentru omogenizare.
Se pune tava cu aluatul in cuptorul cea fost preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute. Dupa 15 minute scadem temperatura la 160 de grade , desprindem cu cutitul de pe marginile tavii blatul si se mai lasa o ora. Dupa aceasta ora, blatul se lasa in cuptorul cald inca 2 ore . Preferabil este ca blatul sa fie facut cu o zi inainte.
Crema de ciocolata- nuci:
Ciocolata, frisca lichida,lichiorul se pun intr-o craticioara mica( in bain-marie) si se amesteca pana se topeste ciocolata.
Se ia de pa foc si se incorporeaza pe rand galbenusurile. Se adauga untul si se amesteca.Se adauga si nucile prajite taiate si se lasa sa se racoreasca un pic. Se pune in congelator aproximativ 40 de minute pana primeste consistenta si poate fi intinsa pe blat.
Crema mocca-brandy:
Se bate frisca lichida cu zaharul pana se obtine o frisca "teapana".Adaugam ness-ul si brandy-ul si amestecam.
Asamblare: se intinde crema de ciocolata-nuci pe blat, se uniformizeaza. (blatul arata bine scos din cuptor, si se pastreaza la fel daca nu sunt prin preajma pofticiosi care sa-l"guste" )
Se adauga Crema mocca-brandy si se orneaza daca se doreste