Tort din branza dulce

de elena1988 in Torturi, 11 Feb 2011 | 5268 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de branza de vaci
  • 1 cutie de smantana (400 gr)
  • 3 oua
  • 4 pliculete de zahar vanilat
  • 2 esente de lamaie
  • 300 gr de zahar
  • 1 pachet de unt
  • 2 linguri de faina
  • 300 gr de biscuiti de ovaz
  • jumatate de lamaie

Glazura:

  • 30 ml lapte
  • 30 ml zahar
  • 20 de grame de unt
  • 2 ciocolate cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din branza dulce:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie.

Se adauga pe rand ouale si la sfarsit smantana cu cele 2 linguri de faina si sucul de la jumatatea de lamaie.

Separat se sfarama biscuiti la blender sau cu sucitorul si se amesteca cu untul topit.

Se da la cuptor pentru 15 minute, se scoate blatul din cuptor si se pune compozitia de branza peste

Se baga la cuptor pentru 1 ora, prajitura se scoate cand sa rumenit bine deasupra.

Se lasa la racit cam 2 ore si se inveleste in glazura de ciocolata.

Glazura:

se topesc 2 ciocolate cu lapte si se adauga 30 gr de zahar si 30 ml lapte,

la sfarsit se adauga untul se amesteca bine compozitia si se pune peste tortul de branza,

Se orneaza cu frisca sau pur si simplul Il lasam asa

Se baga la frigider pana a doua zi.

Se poate orna cu trandafiri din caramele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]