Acest tort la-m facut pentru puiutul mic(luna trecuta asa ca nu cereti ca e expirat)
Nu a iesit el cum imi doream dar a fost foarte bun la gust
Blat
CREMA
Decor
Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,
Galbenusurile le mixam cu uleiul.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam 1/2 din albusuri,amestecam bine cu lingura de lemn,dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie,restul de albusuri si amestecam cu miscari usoare,
Turnam compozitia in tava rotunda tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,
Crema-amidonul il amestecam cu zaharul si putin suc,restul il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul,amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam frisca mixata inainte,
http://www.youtube.com/watch?v=FVmJv7_2mjU de aici m-am inspirat pentru model
Vom taia marginile la tort care le vom folisi deasupra
asamblarea-blatul il vom taia in 3 felii
Asezam prima foaie-insiropam-crema-blat-insiropat-crema-foaie si decoram cu pasta de zahar