Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai

de Ancutsa in Torturi, 17 Mai 2019 | 1811 vizualizari

 

Pe 16 mai o sărbătorim pe una dintre surorile mele, Cristina. Pentru că ei îi plac mult migdalele, ciocolata și hortensiile, i-am pregtit un tort în care să combin tot ce-i place ei. Cu un blat de migdale, cremă de ciocolată, nu putea fi mai frumos decât decorându-l cu flori din cremă: hortensii și trandafiri de ceai.
”retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 ouă M,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • un plic praf de copt,
  • 70 g făină,
  • 70 g migdale măcinate,
  • pentru sirop:
  • o jumătate de măr,
  • o jumătate de pară,
  • 200 ml apă,
  • 200 vin alb,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 65 g mix ciocolată cu lapte și amăruie,
  • 150 ml frişcă lichidă,
  • pentru decor:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • colorant alimentar galben, colorant alimentar roșu, colorant alimentar verde, colorant alimentar albastru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai:

 

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitor, apoi treptat gălbenuşurile, migdalele măcinate, făina și praful de copt. Compoziţia rezultată se toarnă într-o formă formă rotundă, pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mediu aprox 25 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop: se fierb pe foc mic apa împreună cu vinul alb și îndulicitorul, iar când încpe să fiarbă, se adaugă fructele spălate și tăiate bucățele, se lasă să fiarbă aprox 5 minute, apoi se dă siropul de pe foc și se lasă la răcit.

 Pentru crema de ciocolata: se topesc în același vas cele două feluri de ciocolată, pe baie de abur, apoi se lasă la la răcit. Se bate cu mixerul, câteva secunde, crema mascarpone, se adaugă ciocolata topită, se mai amestecă puțin, apoi se adaugă și frișca lichidă și se amestecă până devine cremoasă.

 Pentru crema albă: se bate cu mixerul crema mascarpone, apoi se adaugă frișca lichidă și se amestecă, dar se lasă mai moale această cremă.

 Pentru montare: se taie blatul în două foi și se însiropează. Peste prima foaie se întinde crema de ciocolată, cu o spatulă, având grijă să dăm deoparte cam o lingură din cremă pentru urarea de p tort. Apoi se adaugă a doua foaie de blat. Se îmbracă în crema albă.

 Pentru decor: crema albă rămasă se împarte în ceșcuțe, se adaugă câteva picături de colorant alimentar (respectați dozajul specificat pe ambalaj) în fiecare și se omogenizează.

Pentru tradanfirii de ceai, hortensii și frunze se umple diferite poșuri cu cremele colorate.

Pentru urarea de pe tort, se umple un poș cu crema de ciocolată rămasă. 

Porţii: 12

 

Diametrul formei de copt: 20 cm

Timp de coacere: 25 min

Timp de pregătire: 3 h

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-cu-hortensii-si-trandafiri-de-ceai.html

TIPS-URI

1

Notă! Pentru florile din cremă am folosit și recomand următoarele produse:

2

Duză ornare rusească "Sweetly Does It", model Tea Rose, 1,5 cm - Kitchen Craft

4

O duză stelată pentru hortensii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu hortensii si trandafiri de ceai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500