Tort Krem a la krem

de - Andreea - in Torturi, 20 Mar 2014 | 10719 vizualizari

 

Mi-a placut atit de mult cand am vazut reteta prajiturii Krem a la krem la Gaby >:D< ... Am adorat aceasta prajitura cand am gustat-o.Asa ca azi de ziua mea am ales sa fac un tort Krem a la krem...este demential !!! Asa ca virtual va servesc cu o felie de tort >:D< >:D< >:D

 

INGREDIENTE

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic praf crema pentru prajituri cu gust de ciocolata

Pentru crema:

  • 350 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie

Pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1 fiola esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Krem a la krem:

Blatul: 

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ),punem compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.

Crema: 

Punem intr-un bol frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine ,mai intai la viteza mica,apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.

Glazura: 

Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.

Asezam blatul pe o farfurie .Asezam un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.

Pastram tortul la frigider si e mai bun consumat a doua zi.



TIPS-URI

1

Puteti inlocui esenta de rom cu coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Krem a la Krem