Mi-a placut atit de mult cand am vazut reteta prajiturii Krem a la krem la Gaby >:D< ... Am adorat aceasta prajitura cand am gustat-o.Asa ca azi de ziua mea am ales sa fac un tort Krem a la krem...este demential !!! Asa ca virtual va servesc cu o felie de tort >:D< >:D< >:D
Pentru blat :
Pentru crema:
Pentru glazura:
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma tare.Adaugam cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare.Apoi adaugam cate un galbenus,la fel,mixand bine dupa fiecare.Punem plicul cu praful de crema si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o forma rotunda pentru cuptor cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ),punem compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute.
Crema:
Punem intr-un bol frisca lichida,laptele,zaharul si plicul crema pentru prajituri cu gust de vanilie .Mixam bine ,mai intai la viteza mica,apoi la viteza maxima.Trebuie sa obtinem o crema pufoasa.
Glazura:
Punem intr-o craticioara frisca,ciocolata,untul si esenta de rom si le topim la foc mic amestecand in continuu.
Asezam blatul pe o farfurie .Asezam un strat de crema si glazuram cu glazura de ciocolata.
Pastram tortul la frigider si e mai bun consumat a doua zi.
1
Puteti inlocui esenta de rom cu coniac.