un tort ce l-am pregatit pentru o prietena draga noua... Nu am poze pentru sectiune, dar poate o sa intre ea sa spuna impresiile vis-a-vis de acest tort. :))
Blat:
Ouale se bat cu zahar, pana isi dubleaza volumul. Se adauga treptat nuca macinata.
Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, amestecand usor. Punem si untul topit si racit, esenta de rom si omogenizam usor.
Aluatul se imparte in 3 parti si se coace cate o foaia in tava (20/20 cm) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu spre mare (200 grade), pana la rumenirea usoara, timp de 8-10 minute,
Foile se lasa la racit pe un gratar si nu se suprapun.
Crema ganache de ciocolata
Intr-un vas se pune la incalzit frisca lichida, pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata bucatele si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece, pentru cateva ore. De preferat ar fi sa se prepare crema ganache cu o zi inainte sau de seara pentru dimineata.
Crema de frisca:
Zaharul il caramelizam. Dupa ce a capatat o culoare aurie, adaugam nuca rupta in bucati mari. Intindem pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit. Dupa ce s-a racit si intarit, macinam grosier, la robotul cu cutit metalic. Sau punem intr-o punga groasa si batem cu ciocanul de snitele.
Batem frisca, apoi adaugam caramelul cu nuca si omogenizam.
Fiecare blat se unge cu un strat subtire si uniform de crema ganache si inca unul de frisca cu caramel. Se suprapun si se pun in tava (detasabila) in care am copt foile. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. Sau pentru cel putin 4-5 ore.
Se orneaza cu frisca si inimioare de ciocolata.