Tort inima

de cec in Torturi, 22 Feb 2011 | 6243 vizualizari

 

Tortul e facut dupa reteta de amandine postata de Pocahontas pe culinar , cu o singura modificare si anume: in crema am adaugat o ciocolata topita. E imbracat in plastilina de ciocolata si trandafirul e din pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri cu faina
  • pentru sirop
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • pentru crema
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet de margarina ( de 250 gr)
  • 3 linguri cacao
Pentru plastelina din ciocolata alba 114 gr ciocolata alba (sau de lapte)42 gr miere artificiala (sau miere de albine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima:

intr-un castron puneti albusurile  si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa, si le mixati cu mixerul. O sa va iasa un aluat mai subtire. Turnati aluatul intr-o tava nu foarte mare, tava o tapetati , iar pe fundul ei puneti si hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade.

Blatul il taiem in 2, il lasam la racit si ne ocupam de sirop. Punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert, si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute si o sa obtineti un sirop urat dar bun. Lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

Intr-un castron puneti margarina partial topita, o mixati bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba. Adaugati zaharul pudra si se mixati pana se dizolva zaharul. Adaugati galbenusurile si cacaoa si mixati

Puneti pe o tava prima jumatate de blat , peste care punem cu lingura din sirop pe tot blatul, apoi punem toata crema ( eu am pus-o pe toata), apoi punem peste crema cealalta jumatate de blat si insiropam din nou. Pe urma bagati tava cu blatul taiat, insiropat si cremuit la frigider, pt minim 2 ore

Scoateti din frigider si imbracati cu ce doriti. Eu am imbracat in plastelina de ciocolata preparata astfel:

Se pune ciocolata la topit pe baie de aburi, intr-un castronel metalic. Sa aveti grija ca vasul in care topiti ciocolata sa nu atinga apa din vasul dedesubt.Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se va topi toata ciocolata. Apoi vom scoate vasul de pe baia de aburi si vom adauga mierea.  

Amestecam bine cu lingura de lemn pana toata ciocolata se va desprinde de pe peretii vasului.Apoi invelim ciocolata in folie si o punem la frigider pentru cel putin 24 de ore. Eu am pus colorantil odata cu mierea. si am intins cu ajutorul amodonului (se poate intinde si intre folii)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura