Tort Iepurila si Iepuroaica

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 2851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 gr unt, topit
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 340 gr faina
  • 60 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sirop
  • 200 ml lapte rece amestecat cu esenta de rom si esenta de vanilie
  • Crema
  • 800 ml frisca lichida
  • 400 gr ciocolata amaruie
  • 300 gr ciocolata cu lapte
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurila si Iepuroaica:

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de cvopt rotunda de aprox. 25 cm diametru

Pentru crema, pune frisca lichida intr-o cratita, la foc potrivit. Adauga ciocolata taiata cubulete.Lasa pe foc, amestecand, pana la omogenizare. Lasa sosul de ciocolata sa se raceasca complet apoi pune-l la rece in frigider inca 2-3 ore.

Intre timp prepara aluatul. Bate ouale cu zaharul pudra pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit, turnana cate putin. Adaugas semintele de vanilie si esentele urmate de restul ingredientelor uscate (faina amestecata cu amidonul si praful de copt). Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul in 3, pe orizontala. Insiropeaza cele 3 blaturi. Scoate sosul racit din frigider si bate-l cu mixerul pana devine crema. Umple blaturile cu aceasta crema, ungand intreg tortul cu crema ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepurila si Iepuroaica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tortul de ziua mea