Tort Iepuras De Paste

de corina241 in Torturi, 15 Apr 2012 | 6484 vizualizari

 

INGREDIENTE

2 BLATURI

  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 cana de zahar
  • 3/4 cana faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt

BLATUL 2 ,la fel ca si primul

crema de frisca:

  • 400 ml frisca lichida
  • zeama de lamaie

Crema de ciocolata:

  • 500 ml lapte
  • 1 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 200g finetti
  • 1 esenta de rom

sirop:

  • 500 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 esente de rom

decor:

  • visine din compot
  • nuca macinata
  • ciocolata rasa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepuras De Paste:

blatul:separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in bezeaua de albusuri.Faina si cacaoa le turnam in ploaie,iar la sfarsit praful de copt.Tapetam o forma rotunda ,punem compozitia si dam la cuptor pentru 40 min la foc iute la inceput,apoi la foc mic.

La fel procedam sin cu blatul 2,pe care il folosim pentru a ''decupa'' papionul si urechile:)

Siropul:fierbem apa cu zaharul si esenta de rom si abia cand s-a racit putem insiropa blatul.Blaturile for fi taiate in 3 parti egale.

Crema de frisca:mixam frisca lichida cu putina zeama de lamaie si obtinem o frisca tare.

Crema de ciocolata:Laptele rece impreuna cu faina si cacaoa le punem la fiert si amestecam continuu.apoi adaugam zaharul si finetti.dupa ce a fiert f bine,dam jos de pe aragaz,mestecam pana se raceste iar la sfarsit adaugam esenta de rom.

Incorporam cremele in blat.Primul rand de blat l-am insiropat,am pus frisca,apoi visinile din compot,alt blat insiropat, apoi crema de ciocolata si nuca pisata.Ultimul blat insiropat si decor de frisca si ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras De Paste" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort din pandispan cu mere si crema caramel