Cheesecake cu oreo si mure

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Torturi, 4 Feb 2013 | 4240 vizualizari

 

Saptamana trecuta am avut doi sarbatoriti in familie: sotul meu si surioara mea draga si-au sarbatorit zilele de nastere la diferenta de doua zile, iar anul acesta m-am gandit sa le pregatesc un tortulet comun, nu foarte simandicos, nu pompos, ci usor, cu fructe, fara faina si la asa ceva doar cheesecake-ul se preteaza, clar! Am doar o singura fixatie cu cheesecake-ul: fara gelatina! Nu-mi place sa-l folosesc in prajituri, frisca, cheesecake, ce-o fi, nimic! Nu sunt de acord cu ea, cu ingredientele din care este produsa si mai ales, vreau sa cred ca se poate obtine un cheesecake foarte bun si fara gelatina. Ei bine, am reusit, atata doar ca a trebuit sa-l dam gata rapid, ca nu avea o tinuta foarte trainica, insa la gust, ireprosabil!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta de biscuiti: - Pentru o tava detasabila de 26 cms
  • - 170 grame biscuiti din fulgi de ovaz;
  • - 15 grame fulgi de cocos maruntit;
  • - 35 grame fulgi de migdale maruntite;
  • - 25-30 grame miere;
  • - 60 grame unt topit (grasime 82%).
  • Pentru crema de branza:
  • - 300 grame crema de branza Esquisa;
  • - 100 grame crema de branza Philadelphia;
  • - 230 ml frisca lichida;
  • - 1 lingurita zahar vanilat;
  • - 3 pachete biscuiti Oreo;
  • - 100 grame mure congelate.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu oreo si mure:

Pregatire crusta de biscuiti:

Se maruntesc biscuitii intr-un blender pana se fac praf. Apoi se pun intr-un bol. Fulgii de cocos si de migdale se dau prin rasnita si apoi se amesteca cu biscuitii, cu untul topit si cu mierea. In functie de biscuiti, textura crustei poate deveni mai uscata sau mai moale. Adaugati mierea dupa cerinte, daca se obtine o textura prea uscata, adaugati mai multa miere (1-2 linguri), dar nu mai mult. In final trebuie sa obtineti o crusta usor de modelat intr-o tava. Am folosit o tava detasabila de 26 cms, daca vreti o crusta mai groasa, folositi o tava mai mica, important este sa modelati crusta doar pe fundul tavii, nu si pe marginea ei. Desi majoritatea retetelor spun ca modelarea se face cu degetele, eu am folosit o spatula mai mica din silicon, si pot sa pun ca si-a facut treaba uimitor de bine si de repede.  Pastrati crusta la frigider pentru 3 ore. Pregatiti intre timp crema de branza.  

Pentru crema de branza: se bate frisca cu mixerul la viteza maxima pana devine voluminoasa. Se amesteca incet cu crema de branza si zaharul vanilat. Biscuitii Oreo se maruntesc cu un cutit si se adauga in crema. Pastrati cativa biscuiti si pentru decor. Se adauga si murele si se mai bat toate cu mixerul pentru inca 2 minute. Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se pastreaza la frigider pentru 4-5 ore. Dupa ce v-ati pierdut rabdarea asteptand sa se intareasca crema de branza, scoateti cheesecake-ul din tava si il asezati pe un platou.

Decorati cu biscuiti Oreo si taiati usor, cu bagare de seama. N-o sa va opriti la prima felie, that's a promise!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu oreo si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lau 1

05.02.2013, 08:20

delicioasa

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

05.02.2013, 11:47

Laurenta

Laly 1

05.02.2013, 12:42

Ce buna trebuie sa fi fost

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu piersici - fara coacere