Tort Ghiocel (cu mere)

de housy in Torturi, 4 Apr 2011 | 4984 vizualizari

 

La multi ani Brandu!! Primavara incepe cu tine.....!!

 

INGREDIENTE

  •  - 12 linguri de zahar + 3 linguri zahar (budinca) + 10 linguri zahar (caramel); 
  •  - 12 linguri de faina;
  •  - 6 oua; 
  •  - 6 linguri de apa;
  •  - 1 praf de copt;
  •  - putina sare
  •  - 1 kg mere
  •  - 1 praf budinca
  •  - 500 ml lapte
  •  - frisca hulala 200 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ghiocel (cu mere):

 

  • se separa ouale.
  • se bat albusurile cu un praf de sare pana incep sa se umfle
  • se pune apa, zaharul treptat si se continua baterea pana cand albusul este tare
  • se adauga galbenusurile si se amesteca o data, de doua ori.
  • se amesteca faina cu praful de copt si se pun peste compozitia din oua. 
  • merele se curata de coaja si cotor, se taie cuburi
  • intr-o tava se pun merele si 19 linguri de zahar , se introduc la cuptor  pentru caramelizare
  • cand merele-s aproape caramelizate se toarna peste ele compozitia facuta anterior, pentru blat
  • se da iar la cuptor pana acesta este copt
  • se scoate si se rastoarne pe farfurie cat e cald
  •  se da la racit
  •  cand e gata racit, se taie blatul in doua
  • se prepara budinca de vanilie precum instructiunilor de pe plic si se aseaza peste jumatate din blat.
  • se pune deasupra cealalta jumatate
  • se bate frisca si se orneaza tortul

                                                                Tort Ghiocel pentru o Brandusa !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ghiocel (cu mere)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra cu mascarpone