Cu 3 ani urma pe data de 5 ianuarie paseam cu pasi timizi pe acest site nestiind ca aici voi intalni oameni minunati de la care voi invata foarte multe.
Astazi implinesc alaturi de voi 3 ani ani frumosi la care sper sa mai adaug inca 100 :)) :D
Pentru voi am adus cate o felie de tort si pentru cei ce zilele urmatoare isi sarbatoresc ziua numelui!
PS.1: cu acest tort am participat la un concurs pe site-ul bucatareselor vesele, asadar ideea tortuletului este a lor, insa eu am mai schimbat cate ceva in prepararea lui.
PS 2: sper sa ma scuzati pentru numarul mic de poze dar stiti si voi cum e cu sarbatorile :D ca fugi in toate partile :))
Eu am inceput cu decoratiunile si frisca pentru ca acestea sa fie numai bune de decorat.
Rupem ciocolata alba in bucati, o punem intr-o punga si o scufundam intr-o oala cu apa calda pana cand ciocolata este topita complet.
Tapetam o tava cu hartie de copt.
Taiem varful pungii si pe hartia de copt realizam figurinele.
Cand am terminat dam tava la frigider pentru ca acestea sa se intareasca bine.
Mixam bine frisca timp de cateva minute pana cand se intareste bine si o dam la frigider pana cand pregatim foile.
Blat:
Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt.
Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si laptele caldut si mixam.
Punem si ciocolata taiata bucatele mici impreuna cu esenta de rom si continuam sa mixam pana la omogenizare.
Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi.
Tapetam o tava rotunda (26 cm diametru) cu hartie de copt, punem prima parte din compozitie si o dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10-15 min. Se verifica cu o scobitoare.
La fel procedam si cu celelalte 2 foi.
Le lasam la racit. Se vor raci imediat.
(Se poate face si un blat din compozitia obtinuta insa nu se va raci la fel de repede ca foile.)
Dupa ce foile s-au racit complet incepem asamblarea tortului.
Punem pe un platou prima foaie de blat, o insiropam cu siropul pregatit din apa, zahar si esenta de rom.
Adaugam un strat de frisca, punem a2a foaie, o insiropam si pe ea, adaugam si ultima foaie de blat pe care o insiropam.
Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca. Mai pastram si putina frisca pentru decor.
Glazura:
Topim la bain-marie ciocolata si turnam treptat frisca lichida amestecand continuu pana cand ciocolata este topita complet.
O dam deoparte si o lasam putin la racit.
Imbracam apoi tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu frisca ramasa si decoratiunile din ciocolata alba.