In primul rand scoatem untul sa stea la temperatura camerei, si decupam cate sase foi rotunde,de hartie de copt ( 6 bucati cu diametrul 24 si 6 cu diametrul 18). Apoi, incepem cu foile de 24, mixam albusurile cu apa si zaharul spuma, apoi adaugam praful de copt si galbenusurile. Se mixeaza in continuare, apoi se adauga pe rand faina. Impartim compozitia , cu o lingura pe fiecare bucata de hartie de copt si intindem cu cutitul, este foarte simplu :). Apoi asezam pe dosul unei tavi si coacem in cuptorul incalzit cca 10 min, pe fiacare in parte.
Pentru foile de 18 , procedam la fel, batem albusurile cu apa si zaharul spuma, adaugam praful de copt si galbenusurile, apoi faina. Se procedeaza la fel ca si cu foile de 24 (sper ca a-ti inteles, este foarte simplu si merge ca pe banda rulanta, asa :) )
Cand sunt gata foile, pregatim crema, mixam ouale cu zaharul, pe baie de abur pana ce se ingroasa, apoi adaugam cacao si ciocolata rupta bucatele. Mixam in continuare pana ce se topeste ciocolata, apoi lasam la racit. Intre timp, mixam untul spuma, apoi adaugam pe rand crema de oua.
Pentru asamblare, pastram 1 foaie cu diametrul de 24 si unul de 18 si 2-3 linguri de crema pentru ornat iar restul foilor se unge cu crema si se suprapun. Se unge marginea tortului cu crema si se presara marginea cu biscuiti macinati (nu am mai avut nuca si era tarziu sa mai iau alune, mi-a venit ideea cand am vazut biscuitii Brigittei). Topim zaharul cu untul, si turnam peste foile pastrate, apoi taiem cu un cutit umezit (recomand sa taieti foarte repede sa nu se intareasca zaharul, pentru ca dupa acea se zdrobeste si sa umeziti tot timpul cutitul in apa fierbinte)
Foile taiate cu diametrul 18 se aseaza deasupra tortului si se orneaza dupa imaginatie, eu am ornat dupa cum se vede in imagine.
1
Am folosit oua de casa, de aceea mi-au iesit foile mai galbene.