Tort cu frisca si rodie

de _Alina_ in Torturi, 3 Apr 2013 | 4710 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat (pregatim pe rand doua portii, deci va trebui sa dublam ingredientele)
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 3 g praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 1 lgt esenta de vanilie homemade (pentru un blat)
  • 1 lgt esenta de migdale (pentru al doilea blat)
Crema
  • 1 l frisca lichida
  • 2 rodii mari
Sirop:
  • 50 ml sirop de tei amestecat cu 220 ml apa plata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si rodie:

 Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri 

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Inglobam apoi 80 g zahar in albusuri mixand pana la dizolvarea acestuia.

4. Mixam galbenusurile cu restul de zahar pana cand culoarea devine galben pal. 

5. Inglobam uleiul si esenta in galbenusuri cu mixerul la viteza mica.

6. Amestecam, cu grija, galbenusurile batute cu albusurile.

7. Amestecam faina cu praful de copt cernem in compozitie putin cate putin. Le inglobam cu ajutorul unei spatule, cu putine miscari ca sa nu isi piarda volumul.

8. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 22 cm unsa cu unt si tapetata cu faina.

9. Introducem tava in cuptor 30 min (incercati blatul cu o scobitoare, daca iese curata inseamna ca e copt). Scoatem blatul si-l lasam la racit.
  Pentru crema mixam frisca lichida la viteza mica pana capata volum si consistenta. Va sfatuiesc sa puneti si niste intaritor de frisca ca sa stea mai teapana (eu n-am pus si a fost cam molcuta). In jumatate din cantitate punem fructele de rodie (mai pastram cateva si pentru decor).
 

Asamblare:

1. Taiem blaturile.
2. Punem pe platou prima felie, o insiropam, punem frisca cu rodie, punem urmatoarea felie, o insiropam, punem crema si tot asa pana cand terminam feliile.

3. La final "tencuim" :)) tortul cu frisca ramasa, punem fructele de rodie si dam la frigider minim 4 h.

S-aveti pofta!

P.S.
Poza cu sectiunea nu am pentru ca l-am facut cadou. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (cu crema ganache)