Tort diplomat

de Andreea_Roz in Torturi, 15 Aug 2013 | 15599 vizualizari

 

Un tort racoros si delicios ce poate fi preparat atat in zilele de vara cat si in restul anului. O reteta ca la mama acasa!
Merita incercat!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 2 tiple de piscoturi
  • 250 ml lapte sau zeama de la un compot de ananas

Pentru crema:

  • 25 g gelatina praf
  • 200 ml apa rece
  • 1 kg frisca HULALA
  • 3 oua
  • fructele de la 1 compot ananas
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 g zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

BLAT: Se ia o tava (eu am una rotunda speciala pentru torturi cu marginile detasabile de aproximativ 24 cm diametru si inaltime 10 cm) si se tapeteaza cu folie de celofan. Piscoturile se insiropeaza in lapte sau in zeama de la compot (dupa preferinta - eu le-am insiropat in zeama de la compot) si se aseaza pe fundul tavii.


CREMA: Gelatina se lasa la hidratat in apa rece. Cat timp gelatina se hidrateaza se prepara frisca. Intr-un castron mai mare se pune frisca impreuna cu 3 linguri de zahar si se bate cu mixerul pana cand aceasta se intareste.

Dupa ce am terminat cu frisca batem 3 albusuri spuma impreuna cu 150g zahar si plicul de zahar vanilat. Aceasta compozitie o amestecam cu 3/4 din cantitatea de frisca (restul de frisca ramane pentru ornat) incet.

Galbenusurile ramase se amesteca cu 100g zahar si gelatina hidratata si se pun in bain marin amestecand continuu pana se omogenizeaza. Se lasa 5-10 min la racit (nu mai mult pentru ca se intareste gelatina) apoi se amesteca cu compozitia de frisca incet de jos in sus (sa nu se taie frisca).

Compozitia obtinuta se adauga in tava, peste piscoturi, in straturi (un strat 1-2cm crema, un strat de bucati de ananas cubulete) pana se termina compozitia. La final peste crema mai adaugam un strat de piscoturi insiropate se acopera cu folie de celofan si se lasa la frigider (de preferat peste noapte).

A doua zi se orneaza cu frisca ramasa dupa bunul plac.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura