Tort diplomat

de madi_marin in Torturi, 19 Ian 2010 | 31789 vizualizari

 

Din pacate nu am poze cu tortul taiat, deoarece e o reteta pe care am facut-o mai demult. Dar o sa o repet curand, ca este delicios ....

 

INGREDIENTE

  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 5 pliculete de gelatina
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 conserve cockteil de fructe
  • 1 conserva piersici jumatati
  • 1 pachet mic de piscoturi

Pentru decor

  • felii de portocale si kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul la bain-marie. Se adauga si laptele si se amesteca pana se ingroasa .Apoi se da la racit.

Intr-un vas se pune jumatate din siropul de la toate conservele si tot atata apa si se pune gelatina la hidratat in acest amestec. Dupa 10 minute se pune vasul la foc foarte mic. Atentie! Gelatina nu trebuie sa fiarba, ci doar sa se incalzeasca pentru ca altfel isi pierde proprietatile. Se da la racit si can mai e putin calduta se amesteca cu compozitia de ou,lapte si zahar pregatita si racita inainte.

Se bate frisca spuma tare si se amesteca cu crema mascarpone, cu compozitia de mai sus, cu fructele taiate cubulete si cu esentele de vanilie. Compozitia finala va fi lichida, dar se va intari perfect .

Se tapeteaza o tava 25/35 cm si cu peretii inalti cu folie de plastic. Din feliile de fructe se face un decor pe fundul si pe marginile tavii,apoi se toarna usor compozitia. Toata suprafata se acopera cu piscoturile trecute rapid prin restul de sirop de la conserve. Se acopera cu alta folie de plastic si se da la rece pana a doua zi cand se rstoarna pe un platou sau o tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat