Tort Diplomat

de mihaelaM in Torturi, 2 Mai 2011 | 4995 vizualizari

 

M-am hotarat sa merg la tara si as fi vrut sa le duc si batranilor ceva bun,asa ca am hotarat sa fac un tort diplomat.(de fapt doua ca trebuie sa mai merg si la bunica din partea mamei).....dar din pacate s-a amanat plecarea pana a doua zi asa ca.....la devorat sotul meu:)):)),dar mai fac unul ca pt mine e o placere si mi se pare si foarte rapid
Si o sa vi-l arat si pe celalat si pe cel care trebuie sa-l fac....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • Sirop
  • 700  ml apa
  • 1 cana zahar
  • 2 esente vanilie
  • Crema
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 plicuri gelatina(30g)
  • PT ORNAT
  • 250 ml frisca lichida
  • trandafirasi din bombonele sugus
  • ornamente

     

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

BLAT:ouale le-am separat iar alburile le-am batut spuma tare dupa care am adaugat putin cate putin zaharul, apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare. Dupa ce s-au omogenizat bine galbenusurile am adaugat faina in ploaie. Aluatul l-am pus intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina si am dat la cuptor 45 min.

SIROPUL:am pus apa si zaharul la fiert timp de 30 minute, dupa care am dat la o parte. Cand s-a mai racit am adaugat esenta.

CREMA: gelatina am preparat-o conform instructiunilor.

Am separat ouale.Galbenusurile impreuna cu laptele si zaharul le-am pus pe foc mic amestecand continuu, cand s-a ingrosat am dat la o parte si am pus gelatina. Albusurile le-am batut spuma. Am batut si frisca. Spuma de albusuri si frisca le-am adaugat peste galbenusuri dar cand s-a racit, sa fie la temperatura camerei.

Blatul l-am taiat, iar intr-o cratita am pus folie alimentara dupa care am pus o parte de blat si l-am insiropat, apoi am adaugat jumatate din crema. Am mai pus inca o parte de blat si l-am insiropat si am pus si restul de compozitie, dupa care am pus si ultima parte de blat si l-am insiropat. Am acoperit cu folia si am dat la congelator (30 minute)

Intre timp am batut si frisca pt ornat.

Blatul s-a intarit, l-am scos din cratita in platou si l-am ornat. Cam atat ca ma cam dor degetele de atat scris....si nu de alta dar trebuie sa merg sa mai pregatesc un tort:))

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat