Tort pentru Patricia

de LUK in Torturi, 8 Mar 2011 | 5990 vizualizari

 

pentru ca azi fetita mea dulce a implinit 2 anisori i-am facut acest tort..chiar daca o sa sarbatorim abia sambata trebuia sa aiba si azi un tortulet..la multi ani cu multa sanatate printesa noastra,te iubim mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250gr banane(cantitate fara coaja)
  • 200gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 160rg faina
  • 5 oua
  • 5gr praf de copt
  • zeama de lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru sirop:
  • 100mlapa
  • 2 lingurizahar
  • 4-5 picaturi esenta rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic budinca ciocolata
  • 450ml lapte
  • 3gr gelatina
  • 50gr ciocolata amaruie
  • Pt ornat:
  • 200ml frisca lichida

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Patricia:

Se zdrobesc bananele cu o furculita.Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri cat timp pregatim blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam impreuna cu bananele si zaharul vanilat.

Albusurile le batem cu sarea si cand sunt tari incorporam si zaharul,mixand sa obtinem o spuma tare.Incorporam galbenusurile(eu a trebuit sa mut compozitia in alt vas...)Adaugam apoi treptat faina amestecata cu amidon si praful  de copt.Punem compozitia in tava de copt unsa cu putin ulei si coacem 45min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(facem si testul cu scobitoarea..daca aluatul nu se lipeste cand il intepam cu scobitoarea inseamna ca e copt blatul)

Racim blatul si intre timp pregatim crema.Facem o budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim 450ml lapte.Punem gelatina la hidratat cf instructiunilor de pe plic.Dupa ce luam budinca de pe foc adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam gelatina si amestecam bine.

In timp ce se raceste crema pregatim siropul.Punem la fiert apa cu zaharul si dupa cezaharul s-a topit adaugam esenta de rom.

Taiem blatul in 2 parti.Insiropam ambele blaturi.Punem pe primul blat crema lasand 2-3 linguri pentru decor.Punem al doilea blat.Mixam frisca lichida si dupa ce etare luam 2 linguri de frisc asi amestecam cu budinca.Ungem tortul cu crema maro iar cu restul de frisca il decoram dupa preferinta.

TIPS-URI

1

am folosit tava cu diam de 26cm

2

se pot pune 2 randuri de crema pentru ca blatul e destul de inalt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Patricia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

LUK 1

06.04.2011, 07:10

multumesc draga Cris

adry88 1

11.06.2011, 16:51

dragut

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 16:45

Ce frumos!! Sa va traiasca fetita! Am crezut ca e pentru mine tortul (fiind si eu Patricia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi