reteta am vazut-o pe blogul retete-dukan.ro iar cei ce au savurat-o au fost foarte incantati de ea:D
Se consuma in Faza de Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu praful de sare pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam pe rand galbenusurile si continuam sa mixam la viteza cea mai mica a mixerului. Punem pe rand ingredientele uscate (taratele de ovaz, taratele de grau, praful de copt, amidonul si indulcitorul) si amestecam cu o lingura pana la omogenizare. Tapetam o tava rotunda cu peretii detasabili cu hartie de copt ( cu diam de 26 cm) si adaugam compozitia obtinuta. Dam tava la cuptor la foc mic pentru aproximativ 25-30 de minute. Se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca este facut. Dupa ce blatul este gata se detaseaza peretii tavei si se lasa la racit.
Crema 1:
Gelatina se pune la hidratat in 100 ml apa rece si se lasa aprox 10 min. Intr-o craticioara punem laptele la incalzit iar apoi adaugam laptele praf si amestecam pana ce aceasta se dizolva. Se ia jumatate din cantitatea de gelatina si se dizolva in laptele cald.(cealalta jumatate se va folosi la crema de ciocolata) Se adauga branza quark, indulcitor dupa gust si esenta de migdale. Invelim tava in folie alimentara si punem inapoi blatul. Intepam blatul din loc in loc cu o scobitoare si turnam peste el compozitia de lapte. Dam tava la frigider pana cand pregatim si crema de ciocolata.
Crema 2:
Adaugam 600 ml lapte intr-o craticioara si o punem pe foc mic. Restul de lapte (100 ml) il amestecam cu praful de budinca si indulcitorul (conform instructiunilor de pe plic). Turnam apoi aceasta compozitie peste laptele din craticioara si amestecam cu un tel timp de cateva minute pana cand crema se ingroasa. Inchidem focul, adaugam gelatina ramasa si amestecam pana cand aceasta se dizolva complet. Dupa ce crema a stat la racit aprox 15-20 min, timp in care se amesteca in ea pentru a nu se forma coaja, se toarna in tava peste blat si se uniformizeaza cu o lingura. Se lasa in tava pana cand crema se raceste complet si se da tava inapoi la frigider. Se orneaza cu ciocolata rasa si se pastreaza la rece.