Cel mai bun tort incercat de mine, cu banane si ciocolata... combinatia ideala. Sper sa il incercati.
Blat:
Freci gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se bat spumă albuşurile cu 5 linguri de zahăr şi apoi se încorporează gălbenuşurile. Făina amestecată cu praful de copt se adaugă şi ea peste albuşuri. Se aşează compoziţia într-o formă rotundă îmbrăcată în hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Crema:
Se înmoaie gelatina în apă rece. 5 banane se curăţă, se zdrobesc cu furculiţa şi se adaugă zahărul. Frişca se bate, adaugăm piureul de banană şi ciocolata rasă. Gelatina se topeştela foc mic şi se adaugă în cremă.
Asamblare:
După ce s-a copt şi s-a răcit, tai blatul în două. Pe un platou se aşează o parte de blat şi se însiropează. Se aşează în formă de cerc bananele rămase. Peste banane torni ciocolata topită, aşezi jumătate din crema de banane, apoi cealaltă parte de blat însiropat şi îmbraci tortul în crema rămasă. Ornezi cu ciocolată topită. Pentru o aromă mai puternică a tortului, bananele ce le folosim la cremă trebuie să fie foarte bine coapte.
1
Am descris mai sus ingredientele si reteta pentru un tort normal, in forma de cerc.
2
Pentru a realiza tortul acesta sub diverse forme (cifre in cazul meu), consideram fiecare cifra un tort normal si utilizam cantitatile aferente, scrise in reteta.
3
In caz de nelamuriri astept comentariile voastre.