.... pentru ca a fost ziua soacrei mele, si pentru ca e "moarta" dupa ciocolata
Blat:
Crema si glazura:
Bomboane de ciocolata:
Blatul:
Se topeste untul si se adauga ciocolata bucatele. se lasa sa se topeasca, la foc mic.
Se mizeaza ouale cu zaharul si praful de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina si praful de copt iar apoi amestecul de ciocolata cu unt. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade, 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca (de preferat peste noapte), iar apoi se taie de doua ori, pe orizontala.
Crema si glazura:
Se pune frisca si cocolata rupta bucatele intr-un vas si se lasa la topit, la foc mic. Dupa ce s-a topit se imparte din doua, si in una din ele se pune untul si se mesteca pana de topeste. Aceasta va fi glazura.
Se lasa sa se raceasca apoi se dau la frigider.
Bomboane de ciocolata (by Miha):
Se amesteca apa cu zaharul si se pun la fiert, pana se leaga. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa si laptele praf. Se amesteca pana se omogenizeaza. Cu mainile unse cu unt, se formeaza bilute, care se tavalesc bine prin nuca de cocos.
Asamblarea:
Frisca si ciocolata topita se bat bine cu mixerul pana se intareste.
Glazura (cea in care am bagat untul) se pune putin pe foc, pana devine fluida.
Se pune o foaie de blat, jumatate din crema de ciocolata, cealalta foaie si restul cremei. Deasupra se pune ultima foaie de blat.
Se pune glazura deasupra si de intinde pe toata suprafata tortului.
Se orneaza cu bombonele de ciocolata, frisca batuta si bomboane de ciocolata cu cocos.