Tort de vanilie cu jeleu de visine

de Ionutza in Torturi, 16 Dec 2011 | 4853 vizualizari

 

Un tort delicios potrivit pt orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 1 linguri ulei
  • praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri pt crema cu gust de vanilie (eu am luat de la carrefour)
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust
  • Sirop:
  • 10 linguri apa
  • 9 linguri zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Decor:
  • un plic de praf de frisca
  • lapte
  • Sirop de visine
  • un plic de tort gelee (eu am luat rosu)
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu jeleu de visine:

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul, iar albusurile cu praful de sare si apa se bat pana devin o spuma tare. Cele 2 compozitii se amesteca si se adauga faina cu praful de copt in ploaie. Se tapeateaza o forma mare de tort cu hartie de copt, ulei si faina si se adauga compozitia obtinuta. Se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste. Se efectueaza testul scobitorii. Blatul astfel obtinut se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.

Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic si se da la frigider.

Pt sirop se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Se prepara frisca si jeleul dupa instructiunile de pe plicuri. ATENTIE: jeleul trebuie preparat si pus in ultimul moment deoarece se incheaga foarte repede).

Se umplu foile insiropate cu crema, se imbraca in frisca, iar deasupra se toarna jeleul cald.

Pofta buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu mascarpone si fructe de padure