Un tort delicios potrivit pt orice ocazie.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul, iar albusurile cu praful de sare si apa se bat pana devin o spuma tare. Cele 2 compozitii se amesteca si se adauga faina cu praful de copt in ploaie. Se tapeateaza o forma mare de tort cu hartie de copt, ulei si faina si se adauga compozitia obtinuta. Se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste. Se efectueaza testul scobitorii. Blatul astfel obtinut se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.
Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic si se da la frigider.
Pt sirop se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.
Se prepara frisca si jeleul dupa instructiunile de pe plicuri. ATENTIE: jeleul trebuie preparat si pus in ultimul moment deoarece se incheaga foarte repede).
Se umplu foile insiropate cu crema, se imbraca in frisca, iar deasupra se toarna jeleul cald.
Pofta buna! :)