Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine

de Rocsi in Torturi, 5 Feb 2019 | 2702 vizualizari

 

Astazi vin cu o alta reteta de tort, pentru ca mereu este interesanta o reteta noua, nu? Mie imi place sa vad mereu retete noi de tort! Poate fi chiar si de ajutor! De aceasta data este un tort cu blaturi umede cu vanilie, o crema de ciocolata cu crema de branza, o crema de afine si cu putin gem de zmeura. In crema de ciocolata am pus si cateva bucati de portocala. Am fost foarte incantata de cum a iesit tortul, sper ca si cei care au degustat au fost incantati de gust!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 7 oua
    • 7 lg zahar
    • 90 gr unt
    • 80 gr lapte batut
    • 10 linguri faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema de ciocolata:
    • 250 gr ciocolata 50% cacao
    • 250 ml frisca lichida
    • 150 gr crema de branza
    • 1 lingura zahar pudra
    • coaja rasa de portocala
    • 1/2 portocala decojita
    Pentru crema de afine:
    • 300 gr afine
    • 3 linguri zahar
    • 2 linguri amidon
    • 250 gr mascarpone
    • 150 ml frisca lichida
    • 2-3 linguri gem de zmeura
    Pentru frisca:
    • 150 ml frisca lichida
    • 200 gr smantana de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    Pentru glazura:
    • 150 gr ciocolata 50% cacao
    • 150 ml frisca lichida
    Pentru decor:
    • bomboane de ciocolata, cirese confiate, decoratiuni din pasta de zahar, felii de clemetina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine:

Blatul: Topiti untul si il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti 3 oua intregi si 4 galbenusuri. Le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati untul topit, apoi laptele batut si vanilia. Incorporati faina si praful de copt. Cele 4 albusuri le bateti cu un praf de sare, pana devin spuma. Le adaugati in compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda de 26 cm, turnati compozitia de blat si o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca si il taiati in 3 foi.

Crema de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida impreuna cu ciocolata, rupta bucatele. Puneti bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Luati bolul de pe baia de aburi, il dati la rece 4-5 ore. Dupa acest timp, scoateti crema de la rece, o mixati pana devine spumoasa. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, coaja rasa de portocala, mixati pana sunt toate incorporate.

Crema de afine: Afinele le puneti in robot si le zdrobiti, dar nu de tot. Rasturnati totul intr-o cratita, adaugati zaharul si amidonul, amestecati pana se dizolva bine amidonul. Transferati cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana se ingroasa. Luati cratita de pe foc, acoperiti cu folie si lasati sa se raceasca. Mascarponele il mixati, apoi adaugati jeleul de afine si amestecati totul. Frisca lichida rece o mixati pana devine spuma. O adaugati in crema de afine de mai sus, invartiti totul cu o paleta de silicon.

Asamblare: Asezati pe un platou prima foaie de blat si un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de ciocolata, o nivelati, apoi asezati din loc in loc, bucatele de portocala taiata. Asezati a doua foaie de blat, crema de afine si putin gem de zmeura, din loc in loc. Deasupra puneti ultima foaie de blat. Dati tortul la rece 3-4 ore.

Frisca lichida si smantana, reci, le mixati cu zaharul pudra. Trebuie sa obtineti o consistenta spumoasa. Dupa ce tortul a stat la rece, indepartati inelul detasabil. Imbracati tortul in frisca.

Glazura: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Asezati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. Luati glazura de pe baie de aburi, o lasati 1-2 minute sa se racoreasca. O turnati pe mijlocul tortului usor si o lasati sa curga si pe laterale sau va ajutati de un cutit sa o intindeti spre margine. O lasati 5 minute sa se intareasca, apoi faceti un model pe glazura, cu un pieptan de bucatarie. Il decorati dupa bunul plac sau daca va place decorul meu, il puteti decora la fel. Il mai dati o ora la frigider, apoi poate fi taiat si servit. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tort cu crema de ciocolata si crema de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

08.02.2019, 19:30

Multumesc Ancutsa!

madi_marin 1

10.02.2019, 12:48

Foarte frumos!

Rocsi 1

11.02.2019, 18:19

Multumesc, Madi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu portocale rosii