Tort de post, cu ciocolata

de laura_n in Torturi, 16 Mar 2014 | 12384 vizualizari

 

Este primul tort de post pe care l-am facut. Ma bucur ca am gasit inspiratie aici, la reteta lui Padre, de blat. A iesit excelent blatul, si compozitia destul de bogata. Am folosit o forma de copt de 26 cm, si am taiat blatul in trei straturi groase. Cu siguranta, ramane in favorite aceasta reteta. Padre, multumesc mult >:D<
Desi a fost ornat simplu, a fost pe placul sarbatoritei atat ca si aspect cat si la gust.
Nu am poze pe etape, insa postez reteta in ideea ca poate fi de folos cuiva care cauta un tort de post.

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana zahar brut
  • 1 plic praf copt
  • 1 lgta bicarbonat
  • 2 cani lapte de soia
  • 1 praf sare
  • 50 gr cacao neagra
  • 1/2 cana ulei
  • pt sirop
  • 500 ml apa
  • 6 lg zahar brut
  • 2 lg cacao neagra
  • crema
  • 1 l lapte soia
  • 4 lg zahar brut
  • 2 linguri cu varf amidon alimentar
  • 500 gr ciocolata menaj de post
  • 300 gr visine + fructe de padure
  • pt ornat
  • ciocolata menaj post
  • coaja de lime
  • mure
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post, cu ciocolata:

Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt, adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam cu un tel sa se omogenizeze ingredientele uscate si adaugam bicarbonatul. Adaugam laptele de soia si uleiul si amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa. Pregatim o forma de copt, prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pentru aproximativ 40 min, la foc mediu. Blatul va creste frumos si va avea o textura perfecta pentru insiropat. Dupa ce s-a copt, il scoatem di cuptor si lasam la racit.

Intre timp, punem la fiert intr-un ibric, apa pentru sirop. Cand aproape sa fiarba, adaugam zaharul si cacaoa si lasam cateva minute la fiert. Dupa ce a fiert, dam deoparte la racit.

Pentru crema, punem la fiert laptele de soia, oprind o cana cu lapte. Amestecam intr-un vas, zaharul si amidonul si turnam laptele oprit, amestecand continuu. Compozitia obtinuta o turnam peste laptele de pe foc, amestecand continuu cu un tel. Cand compozitia incepe sa se ingroase, amestecam energic cu un tel si lasam sa fiarba. Cand s-a ingrosat suficient, dam deoparte de pe foc si adaugam ciocolata de menaj, amestecand sa se topeasca. Va iesi o crema delicioasa. O dam la rece pana asamblam tortul.

Dupa ce s-au racit toate, ne pregatim sa asamblam tortul. Taiem blatul in trei straturi egale. Folosind aceeasi forma de tort, punem primul strat de balt, insiropam bine, apoi asezam un strat generos de crema. Presaram visine si fructe de padure si asezam cel de-al doilea strat. Presam usor sa se egalizeze si insiropam bine. Urmeaza al doilea strat de crema, (pastram un pic de crema ca sa il ornam), iar fructe si ultimul strat de blat pe care il insiropam cu restul de sirop. Dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem din frigider, indepartam inelul si imbracam tortul in restul de crema.

Din ciocolata de menaj, radem cu ajutorul unui cutit, fulgi de ciocolata cu care ornam tortul. Eu am ornat cu fulgi de ciocolata, mure si coaja de lime. 

Dam la rece pana la servire.

TIPS-URI

1

exista in comert ciocolata de menaj de post.

2

a iesit un tort de 4 kg, destul de mare.

3

ingredientele costa aproximativ 110 lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post, cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura