Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )

de UrsanMihaela in Torturi, 24 Ian 2018 | 5227 vizualizari

 

Am tot auzit de tort cu crema de iaurt. Nu aveam incredere ca aceasta crema imi va placea. Dar, pentru ca sunt curioasa din fire si imi place sa experimentez, am zis sa incerc si o astfel de crema. Dupa aceasta incercare, mai toate torturile au avut crema de iaurt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat
  • 8 oua
  • 3 linguri cu apa
  • 8 linguri pline cu zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 13 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 - 3 lingurite cacao
  • Ingrediente pentru crema de iaurt
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g iaurt
  • 6 linguri pline cu zahar pudra
  • 1plic gelatin granule
  • 1 cutie compot piersici ( 400g )
  • 1 cutie compot ananas
  • 1 zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot ):


     Se incalzeste cuptorul. 

   Separam albusurile de galbenusuri.
   Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.
   Adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
   Punem compozitia uniform in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
   Coacem timp de 10 - 15  minute la 180 grade C.
Preparare crema de iaurt

   Taiam ananasul in bucati mici, taiem si jumatate din cantitatea de piersici. Restul de piersici vor fi folosite la ornare.
   Punem la scurs intr-o strecuratoare bucatile taiate de ananas si piersici.
   Hidratam gelatina intr-o jumatate de cana de compot timp de 10 min, apoi punem gelatina pe foc sa se incalzeasca fara sa fiarba.
   Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi punem gelatina calduta si incorporam  bine.
   Adaugam frisca batuta, ananasul si piersicile.
   Bagam crema la rece timp de aproximativ 10 -15 minute ( nu mai mult ).
Asamblarea tortului

  Insiropam bine blatul de tort cu lichidul din compot.
  Dupa ce blatul este insiropat, intindem uniform crema de iaurt. Lasam 10 – 15 minute la rece si taiem fasii de 5 cm, din lungimea tavii ( trebuie sa rezulte 5 fasii). Prima fasie o rulam si o punem in central platoului, apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur.  Punem la rece tortul pentru doua ore, apoi ornam tortul cu frisca si felii de piersici.

TIPS-URI

1

Se tine la rece pana se consuma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de iaurt si fructe ( din compot )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit sau Prajitura desteapta