Am tot auzit de tort cu crema de iaurt. Nu aveam incredere ca aceasta crema imi va placea. Dar, pentru ca sunt curioasa din fire si imi place sa experimentez, am zis sa incerc si o astfel de crema. Dupa aceasta incercare, mai toate torturile au avut crema de iaurt.
Se incalzeste cuptorul.
Separam albusurile de galbenusuri.
Cu mixerul batem albusurile cu sarea si apa pana devin spuma, apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se dizolva zaharul.
Adaugam galbenusurile si la final faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
Punem compozitia uniform in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.
Coacem timp de 10 - 15 minute la 180 grade C.
Preparare crema de iaurt
Taiam ananasul in bucati mici, taiem si jumatate din cantitatea de piersici. Restul de piersici vor fi folosite la ornare.
Punem la scurs intr-o strecuratoare bucatile taiate de ananas si piersici.
Hidratam gelatina intr-o jumatate de cana de compot timp de 10 min, apoi punem gelatina pe foc sa se incalzeasca fara sa fiarba.
Amestecam iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi punem gelatina calduta si incorporam bine.
Adaugam frisca batuta, ananasul si piersicile.
Bagam crema la rece timp de aproximativ 10 -15 minute ( nu mai mult ).
Asamblarea tortului
Insiropam bine blatul de tort cu lichidul din compot.
Dupa ce blatul este insiropat, intindem uniform crema de iaurt. Lasam 10 – 15 minute la rece si taiem fasii de 5 cm, din lungimea tavii ( trebuie sa rezulte 5 fasii). Prima fasie o rulam si o punem in central platoului, apoi continuam cu restul de fasii de jur imprejur. Punem la rece tortul pentru doua ore, apoi ornam tortul cu frisca si felii de piersici.
1
Se tine la rece pana se consuma .