Tort cu vanilie si piersici

de Luckycake in Torturi, 15 Feb 2014 | 41124 vizualizari

 

Love is in the air :) , acum e momentul sa va rasfatati persona iubita cu o felie de tort gustos si aratos ;) Nu e greu de facut dar trebuie lasat peste noapte la rece in frigider, asa ca il faceti cu o zi inainte :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:( tava de 20 cm cu peretii detasabili)
  • Blat:
  • 3 oua
  • 75 ml ulei vegetal
  • 75 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 4 linguri ca varf zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri ou
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastai vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml smantana pt frisca
  • pt decor:
  • 1 borcan compot de piersici jumatati
  • 1 plic tort gelee transparent
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu vanilie si piersici:

Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam laptele si uleiul si mixam bine.La final incoproram faina amestecata cu praful de copt.Punem amestecul in tava tapetate cu hartie cerata si coacem cam 30 minute la 180 grade.Lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: punem laptele la fiertimpreuna cu semintele din pastaia de vanilie. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul. Cand laptele incepe sa fiarba il luam de pe foc si il adaugam peste galbenusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.Punem amestecul in oala care a fiert laptele si il punem din nou la fiert la foc mic, amestecam continuu. Cand se ingroasa ( cam 5-10 min) il lasam sa se raceasca putin. Apoi adaugam gelatina inmuiata conform instructiunilor de pe ambalaj.Invartim bine pana se dizolva.Batem frisca si apoi o incorporam cu grija in crema de vanilie, gustam si daca e nevoie adaugam zahar dupa gust.Turnam totul peste blat si dam la frigider.Lasam pana se intareste( cam 2 ore).

Piersicile din conserva le feliem si le asezam peste crema de vanilie impreuna cu zmeura. Sucul de la compot il punem la fiert, impreuna cu continutul plicului de jeleu si o lingura de zahar, timp de 1 minut, apoi il turnam uniform peste tort.Il lasam peste noapte la frigider , apoi il servim cu dragoste ♥

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat