Pentru toti iubitorii de nuca am adus un tort minunat :) Este cel mai bun tort cu nuci pe care l-am mancat vreodata :) Sursa: Laura Sava
Mixeaza galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apa pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de galbenusuri. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adauga peste galbenusuri nuca macinate si albusurile in 2-3 transe amestecand usor cu o spatula cu miscari circulare. Tapeteaza o tava (26 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul sa se raceasca bine (eu l-am lasat peste noapte) apoi taie-l in 3 pe orizontala cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau un taietor de blaturi.
Pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara apoi stinge-l cu apa si lasa pe foc pana se topeste zaharul. Lasa la racit si adauga romul.
Pune ouale amestecate cu zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana(cam 20-25 de minute). Lasa crema de ou la racit apoi adauga nuca macinata. Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din amestecul de nuci si omogenizeaza bine.
Asamblare:
Pe un platou pune prima foaie de blat,1/3 din sirop,crema si tot asa pana termini. Opreste 2-3 linguri de crema si unge marginile tortului. Da tortul la rece pentru 2-3 ore apoi glaseaza-l in ciocolata si orneaza dupa preferinte.