E tortul nostru preferat, il fac repede si tot atat de repede se si termina. Perfect pentru o zi torida de vara, ca cea de azi.
Capsunile le-am blenderit bine si le-am trecut prin sita de le-am separat samburii. Peste piureul de capsuni am pus repede 1\2 lingura lamaie si mierea.
Separam albusul de galbenus. Peste albus punem zaharul, lamaie, un pic de sare si batem bine pana se tine de castron( ca la bezea).Separat se bate smantana cu zaharul vanilat pana devine cremoasa. peste smantana se pune treptat piureul de capsuni, iaurtul si apoi cate o lingura albusul batut spuma si galbenusul amestecand de sus in jos cu o paleta de plastic. Se pune la congelator.
Inghetata de vanilie si cea de ciocolata o fac asa:
Acum ca toate sunt la congelator iei o forma de tort cu margini detasabile desfaci fundul si desenezi pe o hartie de copt 2 cercuri peste care torni ciocolata topita pe aburi si dai la congelator sa se intareasca. Inghetata din congelator trebuie amestecata la fiecare 45min (ori mai devreme depinde cat de tare ingheata congelatorul tau) pentru a evita formarea acelor de gheata. Cand a capatat consistenta unei inghetate se trece la asamblarea tortului in forma de tort cu margini detasabile pe care am tapetato cu folie de plastic.
Totul se da iar la congelator pana se intareste bine.