Tort de iarna cu ciocolata si cocos

de Sylvia in Torturi, 24 Dec 2010 | 8451 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru sarbatoarea de Mos Nicolae, e tortul nostru preferat, foarte lejer si aromat, nins cu cocos precum o zi de iarna. Noi l-am aniversat si pe piticul nostru care are si numele de Nicolas deci a fost pentru noi un tort aniversar.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • un blat de tort sau simplu sau in varianta cu cacao cum am facut eu acum.
  • Eu l-am facut din
  • 7 oua,
  • 7 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • 3 linguri unt topit,
  • praf de copt. 
  • Pentru crema avem nevoie de :
  • 4 oua, 
  • 4-5 linguri de cacao,
  • 8 linguri de zahar,
  • 200 grame de unt.
  • Pentru insiropare avem nevoie de
  • rom,
  • zahar si apa,
  • pentru  decor
  • nuca de cocos si fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iarna cu ciocolata si cocos:

 Preparare: se face blatul de tort mixanduse-se albusul pana devine spuma cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacao si untul topit. Se coace la 175 de grade timp de 30-40 minute in functie de cuptor. Cand  blatul este racit se taie in trei parti transversale.

   Preparare crema: se pune intr-un vas in bain marie ouale intregi, zaharul si cacao si se mixeaza incet timp decateva minute pana se ingroasa crema si se omogenizeaza. Trebuie sa clocoteasca incet de tot sa nu se taie. Dupa ce este ingrosata se ia din bain marie si se amesteca incet pana se racoreste. Cand este calduta doar se adauga bucatile de unt.

   Dupa ce se incorporeaza untul se lasa cateva minute si se incepe montarea tortului. Eu am facut si un sirop de rom pentru blat din cateva linguri de rom, 100 ml apa, 2 linguri de zahar, fierte toate impreuna. Se pune primul etaj al blatului, se insiropeaza omogen si apoi se aseaza un strat de crema. Se continua in acelasi fel si celelalte doua etaje .

  Se incheie montajul cu un strat degeneros de crema .  Lipim cat e crema inca moale fulgi de migdale pe toata bordura tortului.  Tapetam partea de sus tortului cu nuca de cocos  .

  Decorati dupa plac eu am pus doar doua figurine mici de Craciun si o crenguta de brad . Craciun fericit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iarna cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort gustos şi frumos, pentru prinţesa din mine :))