Banana Roll Cake

de deliciousflavours in Torturi, 24 Oct 2011 | 4828 vizualizari

 

De fiecare data cand fac acest tort absolut delicios, ma gandesc la Corina (Simplicity-Simplitate in bucatarie) si ii multumesc din suflet pentru aceasta reteta. Ieri am facut 2 portii pentru ziua unei prietene si de aceea nu am poza din sectiune...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • gem de capsuni pentru rulada
  • Ingrediente pentru crema 
  • 1l lapte
  • 2 budinci de vanilie
  • 5 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 150 g margarina sau unt
  • 200 ml frisca
  • 2-3 banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Roll Cake:

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat spuma albusurile cu 1 strop de sare, dupa care se adauga treptat la galbenusuri, amestecand incet cu o spatula sau lingura de lemn. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor. Cand este gata scoatem blatul il lasam maxim 5 minute sa se raceasca, scoatem din tava si indepartam hartia. Luam un prosop de bucatarie, asezam blatul si impreuna cu prosopul rulam blatul. Blatul astfel rulat il lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il desfacem incet si ungem cu gemul de capsuni, apoi rulam inapoi si-l punem deoparte.

Amestecam cele doua plicuri de budinci, faina si zaharul cu 100-150 ml lapte, iar restul il punem la fiert. Cand laptele incepe sa fiarba, scoatem cateva linguri din lapte si adaugam la compozitia de budinca, amestecam bine si turnam totul in laptele cald. Lasam sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca. In crema racita adaugam treptat untul moale si amestecam cu mixerul.

Rulada se taie felii si se tapeteaza cu ele o forma de tort cu peretii detasabili. Turnam jumatate din crema, asezam feliile de banane si acoperim cu cealalta jumatate de crema. Deasupra punem frisca batuta si dam la frigider cel putin 1 ora. Dupa acest timp indepartam peretii formei tort si ornam dupa preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Roll Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300