Tort de clatite

de Poliana in Torturi, 28 Mai 2012 | 7603 vizualizari

 

Cine nu iubeste clatitele?

Eu ma declar suporter infocat, se vede asta si dupa culoarea capsunilor, nu?

Daca e vorba de clatite, atunci cu ciocolata sa fie, sau cu branza?...ma mai gandesc.

De data aceasta am ales clatitele cu ciocolata, multa ciocolata...intr-o prezentare festiva.

 

INGREDIENTE

  • Clatite
  • 6 oua
  • 2 cani lapte
  • 1/2 cana smantana
  • 2 cani faina
  • 1 cana apa minerala
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita sare cu varf
  • Crema ganache
  • 250 gr ciocolata neagra
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 50 ml smantana de gatit
  • 1 lg lichior amaretto
  • Crema de ciocolata si amaretto
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 2 lg smantana
  • 120 gr branza de vaci
  • 6 lg lapte condensat
  • 100 gr nuci
  • 2 lg cacao neagra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg lichior amaretto
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de clatite:

Pentru clatite:

Ouale se bat putin cu zaharul si sarea, se adauga  smantana, apoi alternativ se adauga faina si laptele. La sfarsit se adauga si apa minerala. Se va obtine o compozitie de consistenta smantanii, care se da la frigider pentru cel putin juma' de ora.

Se coc clatite intr-o tigaie, cu diametrul de 23 cm, asa am folosit eu dar voi puteti sa le faceti de ce dimensiune doriti. Se lasa clatitele la odihnit :)

Crema ganache:

Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe foc impreuna cu smantanile :P. Se aduce compozitia la punctul de fierbere, fara a fierbe insa, apoi se lasa la racit. Intre timp ne apucam de crema numarul doi...mmm...

Crema de ciocolata amaretto:

Branza se mixeaza cu smantana pana se obtine o crema fina, se adauga laptele condensat si ciocolata topita, apoi alunele si cacaoa. La farsit se adauga lichiorul amaretto pentru a-i intregi ansamblul de arome :P

Se lasa la racit pana pregatim frisca.

Frisca se bate tare cu o lingurita zahar vanilat si se incorporeaza usor in crema.

Pe un platou, sau farfurie mai lata, depinde ce aveti...se pune o clatita, se unge cu crema ganache, apoi se pune un strat de crema amaretto. Operatiunea se repeta pana la epuizarea clatitelor sau pana va plictisiti :))

Eu am fost salvata de devoratorii de clatite din jurul meu care au avut grija sa nu-mi dea mult de lucru :)

Tortul se orneaza cu crema ganache ramasa si se pudreaza cu cacao. Eu am renuntat la cacao, si am inlocuit-o cu capsuni delicioase. 

Este intr-adevar o retata care ia ceva timp si rabdare, dar va asigur ca e delicioasa si merita facuta ;)

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de clatite" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale