Un tort ciocolatos cu aroma delicioasa de portocala, o combinatie perfecta az zice eu. Si nu e nici foarte greu de executat.
Un tort festiv pentru o zi de nastere sau un eveniment important.
Nu am reusit sa fac poze cu sectiunea pentru ca a fost un tort cadou, dar arata foarte bine si trebuie sa ma credeti pe cuvant : ).
Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).
Scoatem blatul din tava si lasam la racit.
Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Punem la frigider la racit.
Dupa aprox doua ore scoatem din frigider si mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.
Separat mixam cele 300 ml de frisca lichida pana se intareste. Punem deoparte din frisca 2-3 linguri pentru ornat. Adaugam peste frisca crema de ciocolata si mixam pana se omogenizeaza bine.
Asamblare:
Taiem blatul in trei. Asezam prima foaie pe un platou, il insiropam cu suc de portocale si ungem cu o parte din crema. Asezam a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema punand deoparte 4-5 linguri.
Asezam ultima foaie si o isiropam si pe aceasta.
Cu crema ramasa imbracam tortul de jur imprejur si deasupra,cu un strat mai subtire de crema.
Ornam deasupra cu frisca pastrata.
Presaram deasupra fulgi de ciocolata si coaja de portocala.
Ornam si de jur imprejur cu fulgi de ciocolata.
Dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.
1
Puteti adauga si in blat coaja de portocala, chiar recomand (eu facusem deja blatul cand mi-a venit ideea de a combina cu portocala)