Tort cu mousse de ciocolata si portocala

de T I M E A in Torturi, 9 Ian 2014 | 9570 vizualizari

 

Un tort ciocolatos cu aroma delicioasa de portocala, o combinatie perfecta az zice eu. Si nu e nici foarte greu de executat.
Un tort festiv pentru o zi de nastere sau un eveniment important.
Nu am reusit sa fac poze cu sectiunea pentru ca a fost un tort cadou, dar arata foarte bine si trebuie sa ma credeti pe cuvant : ).

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 170 gr zahar
  • 11 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • Pentru insiropat
  • sucul de la 2 portocale (daca sunt mai acrisoare adaugati o lingurita zahar pudra)
  • Mousse de ciocolata
  • 200 gr ciocolata neagra min. 55% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca (Pilos - Lidl)
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida indulcita Meggle
  • Pentru ornat
  • frisca
  • fulgi de ciocolata
  • coaja de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si portocala:

Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa nu se lase spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Turnam compozitia intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 min. (facem testul cu scobitoarea pt a verifica daca blatul este copt).

Scoatem blatul din tava si lasam la racit.

Crema: amestecam frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Punem la frigider la racit.

Dupa aprox doua ore scoatem din frigider si mixam crema de ciocolata pana devina spumoasa.

Separat mixam cele 300 ml de frisca lichida pana se intareste. Punem deoparte din frisca 2-3 linguri pentru ornat. Adaugam peste frisca crema de ciocolata si mixam pana se omogenizeaza bine.

Asamblare:

Taiem blatul in trei. Asezam prima foaie pe un platou, il insiropam cu suc de portocale si ungem cu o parte din crema. Asezam a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema punand deoparte 4-5 linguri.

Asezam ultima foaie si o isiropam si pe aceasta.

Cu crema ramasa imbracam tortul de jur imprejur si deasupra,cu un strat mai subtire de crema.

Ornam deasupra cu frisca pastrata.

Presaram deasupra fulgi de ciocolata si coaja de portocala.

Ornam si de jur imprejur cu fulgi de ciocolata.

Dam la frigider minim 3 ore inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Puteti adauga si in blat coaja de portocala, chiar recomand (eu facusem deja blatul cand mi-a venit ideea de a combina cu portocala)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu lemon curd si mousse de ciocolata alba