Blat:
Crema:
Sirop:
Glazura:
Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.
Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi timp de 15 min fiecare(testul scobitorii)
Pentru crema topim ciocolata alba cu 150 ml frisca lichida si o lasam la racit.Hidratam gelatina in 100 ml apa rece iar apoi o topim pe baie de aburi /microunde (atentie sa nu fiarba)
Pasam visinele fin si adaugam peste ele gelatina .Separat mixam restul de frisca cu esenta de vanilie,adaugam ciocolata alba iar apoi adaugam visinele amestecand usor cu o spatula.
Insiropam fiecare blat cu compot amestecat cu visinata ,punem crema intre ele si dam la rece pana se intareste crema.Topim ciocolata cu frisca ,o lasam sa se racoreasca si imbracam tortul in ciocolata.
Decoram dupa plac si servim cu mare pofta !:)