Tort cu jeleu de zmeura

de LUK in Torturi, 31 Mar 2013 | 3878 vizualizari

 

Am comandat pentru ziua fetitei mele un tort cu fructe de padure,si pentru ca mai aveam niste zmeura in congelator,am zis sa fac si eu unul..delicios!Acesta este pentru tine mama,te iubesc!

 

INGREDIENTE

Pentru 2 blaturi de tort:

  • 4 oua mari
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Pentru crema:

  • 500ml frisca
  • 250gr mascarpone
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 kg zmeura
  • 8 linguri de zahar
  • 20gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu jeleu de zmeura:

Se face un blat de tort astfel:Albusurile se mixeaza pana obtinem o spum atare,adaugam apoi zaharul si mixam bine.Adaugam galbenusurile,amestecam usor,adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt.Aceasta o incorporam trepatat,amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Coacem in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina cca 45 min,testam cu scobitoarea ,de obicei cand e copt se desprinde de pe peretii formei de copt.

Jeleul de zmeura:

Trebuie pregatit din timp.Zmeura se pune impreuna cu zaharul la fiert ,la foc mic cca 30-40min.Se strecoara apoi prin sita,pasand-o cu o lingurita(sunt tare neplacuti samburii,nu i asa?).Dupa ce am separat o de samburi,hidratam 15 gr de gelatina in cateva linguri din amestecul obtinut.Topim apoi la foc mic si amestecam cu restul de zmeura.Lasam aprox o ora la frigider,altfle va curge.

Mascarponle il amestecam cu zaharul pudra.Mixam bine frisca apoi o amestecam cu mascarpone.Eu am folosit si la aceasta crema gelatina(5gr),pe care am hidratat o in cateva linguri de apa,apoi am topit o la foc mic si am incorporat o in mascarpone.Nu a fost de calitate mascarponele si s-a facut ca o smantana asa ca de teama ca se va scurge crema,am preferat sa folosesc gelatina.

Blatul rece il taiem pe jumatate.Il insiropam dupa gust,eu am caramelizat 4 linguri de zahar si l-am insiropat un pic cu acest sirop.

Nu am imagine mai buna cu sectiunea,l-am dus la mama sa serbam ziua ei si nu am taiat felii prea groase,astea subtirele nu au vrut sa stea in picioare..

Punem peste primul blat jumatate din crema,punem al doilea blat,restul de crema si dam un pic la rece,10-15min.Il scoatem din frigider si turnam jeleul de zmeura.

Ornam dupa plac si inspiratie,eu am ras putina ciocolata si l-am infasurat cu o panglica.

TIPS-URI

1

tava de tort are diametrul de 26cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

LUK 1

02.04.2013, 21:33

multumesc pentru urari!Diana e zmeura..dar merge si cu capsuni

deyutzky 1

27.06.2013, 08:57

La multi ani!!!

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 17:25

minunat tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată