Tort de ciocolata cu frisca

de T I M E A in Torturi, 18 Dec 2012 | 13865 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 10 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf de sare
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2-3 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida neindulcita (Pilos de la Lidl)
  • 200 gr ciocolata neagra minim 55% cacao
  • 120-140 gr zahar
  • Decor:
  • 200 gr frisca lichida indulcita (Meggle)
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
  • - 3 linguri chipsuri ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu frisca:

Crema: (crema se poate pregati cu o zi inainte) amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana se topeste zaharul si incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucati si amestecam pana se topeste ciocolata.

Dam la frigider 2-3 ore apoi scoatem din frigider, lasam putin sa revina la temperatura camerei apoi mixam pana devine o crema pufoasa.

Blat: 
Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi pe rand mixand dupa fiecare: zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava rotunda de 24 cm, tapetata pe fund cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de aprox 35 minute. Verificam cu o scobitoare daca e blatul copt.

Blatul racit il taiem in trei. Insiropam prima foaie si ungem cu jumatate din crema, apoi asezam a doua foaie si la fel insiropam si ungem cu restul de crema. Asezam a treia foaie si o insiropam si pe aceasta.

Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita apoi imbracam tot tortul cu frisca. Lasam doua linguri de frisca pentru ornat.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul. Decoram tortul cu aceasta glazura.

Folosind pos-ul facem cateva floricele cu frisca apoi aruncam chipsurile de ciocolata peste suprafata tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de portocale si frisca