Tort de ciocolata

de pana_luminita in Torturi, 4 Aug 2010 | 7224 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  •  12 oua
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 3 oua
  • 3 linguri de amidon
  • 5 linguri cacao
  • 7 linguri de zahar
  • margarina un pachet
  • esenta de rom
  • lapte 300 ml
  • marscapone 250 gr  
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 250 ml apa
  • 5 ling zahar
  • glazura:
  • 500 gr ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu cele 12 linguri de faina.

Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si  o introducem la cuptor pt 35 minute.

CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 3 oua , esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o consistenta omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina si marscapone

SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

GLAZURA: Topim la baine-marine 500 gr ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

ieri la 13:30

Supă cremă de conopidă - Deliciu fin și cremos

ieri la 10:24

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inimioara