Tort de biscuiti

de deliciousflavours in Torturi, 12 Dec 2011 | 5005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr biscuiti
  • 100 gr zahar praf
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri lapte caldut
  • Pentru spuma  
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar+4 linguri ptr caramelizat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Biscutii ii zdrobim bucatele, eu i-am pus in blenderul cu cutite dar numai putin ca altfel ies prea fini. Adaugam zaharul, cacaua, galbenusurile si nuca macinata. Amestecam cu mana si adaugam laptele caldut treptat pana obtinem consistenta dorita, nici prea moale nici prea tare.

Punem compozitia de biscuiti intr-o tava rotunda sau dreptunghiulara, o intindem uniform si deasupra punem spuma pe care o facem astfel: inainte sa incepem sa batem albusurile cu mixerul, punem un strop de sare. Cand incepe sa devina tare adaugam zaharul si mai batem inca vreo 3-4 minute. Lasam deoparte si caramelizam 4 linguri de zahar. Asa fierbinte adaugam treptat la spuma mixand continuu. Cand este gata intindem peste biscuti si gata tortuletul!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

alldaycooking 1

12.12.2011, 18:09

Cat de frumos ai decorat tortul!

MotanLaOale 1

12.12.2011, 23:49

bunbun

deliciousflavours 1

14.12.2011, 10:12

va multumesc ptr aprecieri
mitinita scumpa, din pacate nu prea stiu cum sa te invat sa te lasi de cafea...mie nu mi-a fost greu deoarece nu m-am apucat niciodata
am gustat o singura data si problema mea este ca nu-mi place gustul amarui care-mi ramane apoi...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu cafea