La multi ani 2012! Va doresc un an nou mai bun, plin cu bucurii, impliniri, dorinte realizate, sanatate si nu in ultimul rand un La multi ani!
Pt. blat:
Pt. crema:
Pt. decor:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se curata visinele din compot de samburi si se lasa sa se scurga bine.
Se mixeaza bine untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand galbenusurile, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Se imparte aluatul in doua parti. Se ia o forma de tort cu inel detasabil si se unge si tapeteaza (sau cu hartie de copt). Se toarna jumatate din aluat iar in cealalta jumatate se pune crema nutella si visinele curatate. Se omogenizeaza si se toarna peste aluatul din tava. Se niveleaza si se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa blatul la racit. Intre timp se mixeaza branza cu zaharul vanilat si frisca. Cand s-a racit blatul se toarna amestecul de frisca cu branza peste blat, se niveleaza si se da la rece pentru o ora.
Se aseaza deasupra visine dupa care se toarna amestecul obtinut din gelatina rosie si sucul din compot conform instructiunilor de pe plic. Se da din nou la rece dupa care se orneaza cu frisca dupa imaginatie.
Sa aveti un an nou bogat si linistit!
1
Ingredientele sunt pentru o tava cu diametrul de 22 cm.
2
Tava mea a fost mai mare si am dublat ingredientele.