Prajitura cu frisca si portocale

de DiaaMarr in Torturi, 9 Oct 2013 | 4770 vizualizari

 

Este o reteta pe care o fac cat de des pot si este pe gustul tuturor... Mereu mi se mai cere inca o portie :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 4 linguri de faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri de amidon
  • 1 pachet de unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Decor:
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 portocale
  • 1 mandarina
  • 50 gr aschii de ciocolata


Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si portocale:

BLAT:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul lingura cu lingura si se continua baterea pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga galbenusurile in fir subtire, faina si cacaua amestecand usor Intr-o forma de tort unsa si tapetata, se toarna un sfert din aluat si se da la cuptor pentru 20 de minute Aluatul ramas, se torna in tava de aragaz unsa si tapetata si se coace timp de 30 minute Dupa ce s-a racit, blatul dreptunghiular se taie in fasii de cca. 4 cm latime ( dupa marimea tavii mele de aragaz, ies cam 7 - 8 fasii )

CREMA:

Se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si amidonul si se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa Dupa ce crema s-a racit, se adauga in ea esenta de vanilie si untul batut spuma, lingura cu lingura

DECOR:

Pentru decor, se taie o portocala si mandarina in felii subtiri, si se fierb intr-un sirop de zahar Cand devin translucide, se scot intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 30 minute ca sa se usuce

ASAMBLARE:

Asezi pe un platou blatul rotund de cacao Ungi toate fasiile din blatul dreptunghiular cu crema de vanilie, apoi rulezi o fasie ca pe o mini rulada si o asezi in centrul blatului rotund si apoi rulezi cate o fasie in jurul acesteia pana ce se formeaza o spirala Peste spirala asezi cateva felii de portocala (optional) apoi imbraci tortul in frisca Decorezi cu feliile de portocala si mandarina si ii imbraci marginile in aschii de ciocolata

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

prima data cand am facut aceasta reteta am folosit portocala confiata, dar dupa ce l-am repetat, am constatat ca are un gust mult mai apetisant cu portocale netratate termic

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Panacris 1

10.10.2013, 20:09

Panacris 1

10.10.2013, 20:10

Bine ai venit!

Panacris 1

10.10.2013, 20:11

Să înțeleg că o lună a fost de tatonare Așa mi s-a întâmplat și mie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de brânză și portocale