Tort "Nemo"

de Criss in Torturi, 7 Ian 2011 | 5583 vizualizari

 

Ca orice copil, Alex adora desenele animate. Pestisorul Nemo este unul din personajele lui preferate. Trebuie sa recunosc ca si mie imi place filmuletul si am urmarit de mai multe ori aventurile nazdravanului pestisor.
Astfel, m-am gandit sa-i fac o bucurie, un tort surpriza cu personajul preferat. Cel mai tare ma bucur ca lui Alex i-a placut tare mult tortuletul. Este primul meu tort de acest gen, asa ca va rog, fiti indulgente. :)
Anemonele, iarba de mare si Nemo au fost facute din pasta de lapte praf, restul ornamentelor fiind de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml cremme patisserie
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar  
  • Jeleul de afine:
  • -500 g afine
  • -160 g zahar
  • -300 ml apa
  • -1 budinca de vanilie
  • Decoruri din pasta de lapte praf si ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Nemo":

Pentru blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Pentru jeleul de afine

Afinele amestecate cu zahar si 100 ml apa se pun la fiert. In momentul in care incep sa fiarba, se toarna praful de budinca amestecat cu restul de apa.

Blatul l-am taiat in 3 , am insiropat fiecare blat cu siropul lasat de afine, amestecat cu zahar, apa si putina visinata.  Pe primul blat am pus jumatate din jeleul de afine, crema, blat, jeleu crema, blat si deasupra am acoperit cu frisca. Am pus un strop de colorant albastru si am facut marea in care am asezat scoici, pestisori de ciocolata, anemone si iarba de mare dinlapte praf si pe Nemo, evident. :) Tot cu frisca albastra, batuta bine am decorat si marginea tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Nemo"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si mascarpone