Am citit retetele de tort de visine la Gaby si la Micha, si m-am hotarat pentru varianta cu visine din conserva.
Multzumesc fetelor pentru reteta.
Am scurs visinile intr-o strecuratoare si le-am pus intr-o cratita cu diametru de aprox. 24 cm, le-am presarat cu 2 linguri de zahar si am dat un clocot pana s-a topit zaharul.
Am pregatit blatul, amestecand galbenusele cu zahar pana s-a dublat volumul si crema a facut basicute, am adaugat apoi apa si uleiul, apoi faina, am batut spuma cu un praf de sare, si am amestecat totul cu grija cu miscari de jos in sus. Am turnat compozita peste visine si am dat la cuptor pentru aprox. 35 de minute. Prima data a crescut f. frumos, apoi pentru ca mi-am bagat nasul in cuptor a scazut un pic, dar a ramas un blat pufos.
Am lasat sa se raceasca. Aici e contributia mea originala. Nu am avut rabdare sa se raceasca de tot, si dupa ce am rasturnat pe un platou, -ceea ce mi-a iesit perfect, la ornatul cu frisca , frisca a inceput sa se topeasca de caldura, si deci am acoperit cu fulgi de ciocolata. Nu faceti ca mine, inainte de ornat trebuie sa fie rece de tot !!