Un tort extrem de delicios si usor de facut. Crema + caspunile fac totul aici. Reteta o veti gasi si pe site-ul meu - http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-crema-de-ciocolata-si-capsune/
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-35 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Pentru sirop caramelizam zaharul, dar nu il lasam sa devina maro inchis, pentru ca se va amara. Cand incepe sa isi schimbe culoarea in maro, adaugam apa calda si lasam la fiert pana cand se topeste tot zaharul.
Mixam praful de frisca cu laptele pana cand devine o spuma ferma. Adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si mixam in continuare inca 3-4 minute. Adaugam in crema si capsuni taiate in 4 sau mai mici.
Insiropam blatul, iar apoi punem deasupra toata crema. Daca ne mai ramane ciocolata, o putem rade deasupra tortului.
Pofta buna!
1
Pentru a avea o crema mai ferma, adaugati 1 plic de gelatina, dar este foarte buna si asa.
2
Puteti adauga orice fructe doriti.