Tort aniversar

de ana in Torturi, 2 Sep 2010 | 9185 vizualizari

 

Il postez cu mare intarziere....timpul acesta ne preseaza.Este tortul pregatit pentru aniversarea mea si a fetelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru tortul de capsuni:
  • Blat:
  • 4 oua 
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao
  • 120 gr zahar
  • Pentru crema
  • 250 ml frisca
  • 300 gr capsuni
  • 1,1/2 plicuri gelatina
  • Sirop:
  • 200 gr miere
  • 300 ml apa
  • Pentru tortul de ciocolata:
  • Blat:
  • 6 oua
  • 120 gr faina
  • 60 gr cacao
  • 180 gr zahar
  • 200 gr visine
  • Pentru sirop:
  • zeama de la compotul de visine.
  • Pentru crema:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr cacao
  • 200 gr unt.
  • Decor:
  • 500 ml frisca
  • 100 gr visine
  • Pentru bezele:
  • 1 albus 
  • 3 linguri de zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta.

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .

Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema :

Capsunile le taiem cubulete .Frisca o batem spuma .Separat in 50 ml de apa inmuiem  gelatina si o dam 2 secunde la microunde ,nu mai mult sa nu fiarba. Incorporam capsunile cu frisca  apoi gelatina si o dam la rece pana incepe sa se lege.

Pregatim siropul:Clocotim apa o dam deoparte si adaugam mierea amestecand pana se dizolva.

Blatul il taiem in 3 discuri si le insiropam ,apoi intindem intre ele crema.

Tortul de ciocolata:

Blatul:

Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao .  Coacem la foc mediu. Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine).

Crema:

Intr-o cratita punem ciocolata si galbenusurile la abur si amestecam energic pana se topeste ciocolata.Apoi o dam sa se raceasca foarte bine

Separat untul il frecam cu zaharul  si il incorporam in crema de mai sus.Apoi adaugam bucatele de visine.(merg si intregi daca sunt mai mici,fara sambure binenteles)

Blatul il taiem in 3 si il insiropam.Asamblam  si dam la rece .

Dupa ce ambele torturi s-au inchegat bine ,le asamblam si pe ele.

In blatul cel mare am infipt circular bete de frigarui taiate (dupa ce am masurat ce distanta las)Apoi am pus tortul de capsuni care era asamblat pe un carton rezistent.

Am ornat cu frisca ,bezele si visine.Nu mi-a iesit foarte bine ...ca le-am lasat pe toate in ultima clipa si graba strica treaba.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu capsuni