Tort cu piscoturi

de iqphantom in Torturi, 8 Feb 2013 | 5657 vizualizari

 

Un tort usor si rapid de facut. Gustul bate aspectul .:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • Piscoturi pentru 3 straturi ( cantitatea depinde de forma in care se face tortul)
  • Sirop din apa , zahar ( dupa gust) si rom
  • Crema Nesquick:
  • 500 gr crema de branza de vaci
  • 200gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 8-10 linguri de Nesquick sau altfel de cacao instant
  • 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
  • Crema Straciatella :
  • 500 gr crema de branza de vaci
  • 200gr zahar
  • 500 ml frisca
  • 6-7 linguri de granule de ciocolata ( Chocolate Streusel)
  • 2 plicuri de gelatina granule ( 20 gr)
  • Decor:
  • 1 kg fondant marshmallow colorat
  • Flori de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi:

Crema Nesquick:

Se hidrateaza gelatina in 8 linguri de apa.

Restul ingredientelor se amesteca cu mixerul la viteza mare pana rezulta o crema densa. ( 10 -20 min depinde de puterea mixerului)

Gelatina se lichefiaza la microunde sau in bain-marie. Se racoreste si se adauga la crema.

La fel se procedeaza si pentru crema Straciatella.

Asezare:

Se tapeteaza o forma cu folie alimentara sau celofan si pe fund se aseaza un strat de piscoturi usor insiropate.

Peste el se aseaza crema Nesquick.

Urmatorul strat se formeaza din piscoturi.

Urmeaza crema Straciatella si din nou piscoturi.

Forma se da la rece 2 ore.

Decor:

Tortul se imbraca intr-un strat subtire de fondant si se decoreaza .

 

TIPS-URI

1

Gelatina nu are voie sa atinga punctul de fierbere

2

Fondatul se intinde cel mai bine pe o suprafata neteda unsa cu margarina sau ulei si pudrata cu amidon

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Floare