Tort cu mousse de ciocolata si portocale

de Ela68 in Torturi, 5 Mar 2013 | 4601 vizualizari

 

Un tort racoritor care s-a terminat aproape instantaneu, asadar n-am apucat sa fac o poza in sectiune.

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 150 gr biscuiti cu crema de ciocolata ( merg si simplii sau cu cacao )
  • 150 gr migdale si nuci prajite
  • 150 gr migdale si nuci prajite
  • 100 gr unt
  • 1 lingura dulceata de visine
  • Mousse de ciocolata :
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • Crema de portocale :
  • 300 g de iaurt gras
  • 100 g de zahar
  • coaja si sucul de la o portocala
  • 200 ml de frisca lichida
  • 1 pliculet de gelatina ( 10 gr )
  • Pentru ornat :
  • portocala confiata si inimioare de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si portocale:

Blatul: Se prajesc nucile si migdalele intr-o tigaie sau farfurie de tabla, apoi le punem in blender si le mixam impreuna cu celelalte ingrediente. Aranjam pe un platou hartie de copt si reglam forma de tort cu pereti detasabili la 22 cm. Asezam compozitia in interior, niveland cat mai uniform dupa care o punem la rece.

Mousse de ciocolata: Se pune ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas, la foc mic, amestecandu-se continuu cu un tel pana se topeste ciocolata. Dupa racire, se pune la frigider pentru 2-3 ore, apoi batem compozitia cu mixerul 3-4 minute si o turnam peste blatul de biscuiti. Dam la rece pana se intareste mousse-ul de ciocolata

Mousse de portocale: Amestecam mai intai iaurtul cu zaharul si coaja de portocala. Adaugam apoi sucul de la portocala si amestecam pana la omogenizare. Hidratam gelatina in 2 linguri de apa si o punem la foc mic pana se topeste (fara a fierbe) sau o punem la cuptorul cu microunde 20 secunde. Se amesteca foarte rapid cu iaurtul pentru a nu se forma cocoloase. Inglobam frisca batuta si turnam peste crema de ciocolata. Lasam la frigider 2-3 ore pana crema se intareste foarte bine.

Apoi scoatem inelul de tort si ornam cu ciocolata  si portocala confiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort "Muşuroi de cârtiţă"