Blat:
Intr-un vas am amestecat faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Adaugam in mijloc si uleiul, iaurtul si cele 6 oua. Am amestecat pana ingredientele se omogenizeaza, apoi am mixat, adaugand si laptele dulce pana am obtinutcompozitie omogena si lucioasa.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si l-am introdus la cuptorul preincalzit. Cand este gata l-am scos pe un prosop de bucatarielasandu-l sa se raceasca la racit, apoi l-am taiat in 3 parti.
Crema de ciocolata:
Ciocolata rupta bucati am topit-o intr-o craticioara, la foc mic,impreuna cu frisca, pana se omogenizeaza. Am lasat sa se racoreasca, apoi am introdus la congelator pentruapprox 1 ora. Dupa ce am scos din congelator, am amestecat ( nu era chiar ce imi doream ) si am mai adaugat amidonul si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana am obtinut crema dorita.
Intr-un vas am mixat mascarpone cu zaharul pudra si esenta de rom, apoi adaug crema de ciocolata. Se mixeazapana obtinem o compozitie omogena.
Crema am repartizat-o intre cele 3 blaturi. Deasupra am pudrat cu cacao si am introdus tortul la frigider.