Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 1 Feb 2010 | 5369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -8 oua
  • -8 linguri de zahar
  • -8 linguri de faina
  • -un praf de copt

Crema: -mousse de ciocolata:

  • 150g ciocolata cu lapte
  • 3 galbenuse
  • un albus
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca
  • 10 g gelatina
  • vanilie

Mousse de piersica: 

  • un compot de piersici de 850g
  • 2 oua
  • 200 ml frisca
  • 150 ml sirop de fructul pasiunii(eu am pus sirop de piersica din compot)
  • 20 g gelatina.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici:

BLAT:

Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma,apoi adaugam pe rand zaharul si mixam pana se topeste.Dupa ce s-a topit zaharul adaugam galbenusurile pe rand in compozitie;cand terminam si cu albusurile renuntam la mixer si folosim o lingura de lemn.In compozitie adaugam faina in ploaie(amestecata cu praful de copt)si amestecam cu lingura de lemn.Punem compozitia intr-o forma de 28cm care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina(puneti mai multa faina ca daca se arde se arde doar faina care se curata foarte usor) si se da la cuptorul preincalzit aprox 20-25 min(la inceput dati focul mai tare sa poata sa creasca si apoi dati incet)

MOUSSE DE CIOCOLATA:

Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.galbenusurile le-am pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si am amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi le-am lasat la rece .Albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusele ,ciocolata topita si ultima data gelatina .Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.(am insiropat fiecare blat cu un sirop din apa,zahar si esenta).Eu am pus in tava in care am facut blatul o pung mare de plastic si acolo am montat tortul.Cand l-am scos am luat cu punga cu tot si l-am pus pe platou,apoi am taiat punga si gata!!!improvizatie.........ca daca nu am gasit cu peretii detasabili.

 

MOUSSE DE PIERSICA:

Piersicile se scot din zeama se adauga peste ele siropul si se fac piure foarte fin.Gelatina am dizolvat-o tot in sirop de piersica.Galbenusele le-am amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana ,am lasat la racit.Albusele se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul , gelatina ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
eu l-am imbracat in frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort caramel 400